Seçim öncesi gittikçe ateşlenen ve tarafların keskinleştiği günlerde söyledikleriyle tarafı bulunduğu Fethullah Gülen cemaatinden yalnızlaştırılan Hüseyin Gülerce Cemaat'in dört hatasını internethaber'den Hadi Özışık'a anlattı.

Özışık'ın Gülerce ile yaptığı görüşmenin ilgili kısmı şöyle:

"Gülerce'yi aradım bu sabah.

Üzgün bir ses...

AK Parti başarılı diye üzülmüyor, Cemaat'in yara almasına üzülüyor. Ortada bir başarı varken, yanlışta ısrara üzülüyor.

Gülerce'ye göre, "Cemaat 4 önemli yanlış yaptı!"

BİR- Hizmet baştan beri yanlış yaptı. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na savaş açtı. Gezi'den itibaren Başbakan'a hakaret etmeye başladılar.

İKİ- Üslubumuzu kaybettik. Namus bildiğimiz üslubumuz. Biz bunu bıraktık hükümetle savaşa girdik, diyaloğu bıraktık çatışmacı dil kullandık.

ÜÇ- Siyasallaştık. CHP için kapı kapı dolaşıp oy istedik.

DÖRT- Hizmet hep çoğunlukla hareket etti. Hep öyle yoluna devam etti. İlk defa çoğunluğun karşısına çıktı ve kaybetti. Orijinalini kaybetti, yara aldı.

Gülerce, Cemaat-İktidar kavgasında, inananların kullanıldığı görüşünü de savunuyor. Hizmet'e gönül vermiş insanların bu hisse kapıldığını belirtiyor.

*

Sohbetimiz uzadıkça Gülerce'nin sesi titriyor. 30 Mart'ta elde edilen bir başarıya rağmen, yanlışta ısrarın sürdüğünü belirtiyor. Bu yanlışın Hizmet'i temsil vasfı olmayan kişiler tarafından yapıldığını vurguluyor.

Ve ekliyor:

- İnsanların tanıdığı bildiği Hizmet bu değil!

- Seçimden önce uyardınız, haklı çıktınız.

- Haklı çıkmam neye yarar Hadi Bey? Hizmet yara aldı. Hizmet'i tanınmaz hale getirdiler. İnsanların güveni sarsıldı. Hoşgörü vardı bizde, diyalog vardı bizde, insanların gönlüne girmeyi istiyorduk. Biz ne yaptık peki? Kapı kapı dolaşıp CHP için oy istedik.

- Bundan sonra ne olacak?

Gülerce yıllarca Cemaat'e destek veren belediyelere yapılan vefasızlığa isyan ediyor:

- Bunu yapmamalıydık!

Bundan sonra olacaklara gelince...

Diyor ki:

- Cemaat ayarlarına dönmeli.

Gülerce bu uyarıları yaptı ama, Başbakan Erdoğan'a da, "Cemaat'in tabanını incitme" mesajını vermeyi ihmal etmedi:

- Başbakan'ın bundan sonra Hizmet Hareketi'ne karşı, şefkatli, merhametli ve demokrat tavırlarla sadece hukukun üstünlüğüne riayet edeceğine inanıyorum."