HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün telefonla kendilerini arayarak Ankara katliamında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı mesajı ilettiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 7 Haziran seçimine parti olarak girme kararı almasının ardından yaptığı birçok konuşmada HDP'yi "terör örgütünün siyasi uzantısı" olarak nitelendirmişti. Erdoğan, HDP'nin kapatılması için hazırlık yapıldığı yönündeki bazı medya organlarında yer alan haberler için parti kapatılmasına karşı olduğunu, şahısların cezalandırılmasından yana olduğunu ifade etmişti.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün İstanbul'da yapılan bombalı saldırı sonucu 97 kişinin hayatını kaybettiği Ankara katliamında yaşamını yitirenlerin ailelerine ziyaret ettikten sonra bugün de Batman'a giderek hayatını kaybedenlerin ailelerini ziyaret etti.

Demirtaş, ilk olarak Devlet Demir Yolları'nda çalışan İbrahim Atılgan ve 9 yaşındaki oğlu Veysel Atılgan için Gerçüş ilçesinde kurulan taziyeyi ziyaret etti. Ailelere başsağlığında bulunan Demirtaş, ardından da HDP Üskadar İlçe Eşbaşkanı Aycan Kaya ve 70 yaşındaki barış annesi Meryem Bulut için kurulan taziyeleri ziyaret etti.

Bu ziyaretleri sonrasında konuşan Demirtaş, ateşin düştüğü ailelerinin yanında olduklarını belirterek, sadece kendilerinin değil, dünyada bu katliama lanet okuyan herkesin yüreği yanan ailelerin yanında yer aldığı söyledi.

Yaşanan bu katliama sevinenlerin de olduğunu söyleyen Demirtaş, insani değerlerini yitirmeyen herkesin yaşadıkları acıların etrafında bileştiğini dile getirdi.