Çeşitli ziyaretler için Çankırı'da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankırı Valiliği'ni ziyaretinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gül'e, 'Adalet Bakanı Sadullah Ergin'le yaptığı görüşme hatırlatıldı ve açlık grevleriyle ilgili nasıl bir sonuç beklendiği,' soruldu.

GÜL, AÇLIK GREVCİLERİNE EYLEMLERİNDEN VAZGEÇMELERİ ÇAĞRISINDA BULUNDU

Soru üzerine Gül, Adalet Bakanı Ergin'le en doğru bilgileri almak için görüştüğünü belirterek, "Kendisinden detaylı şekilde bilgi aldım. Daha önce ifade ettiğim gibi Türkiye'de herkes en aykırı düşüncesini bile konuşabilir, ifade edebilir, tartışılabilir diyalog ortamları memlekette vardır. Dolayısıyla yanlış mücadele metotları hiçbir zaman problemlerin çözümüne yardımcı olmaz. O bakımdan bu eylemlerden herkesin vazgeçmesi çağrısında bulunuyorum" dedi.

Başkanlık sistemine mesafeli olduğuna ilişkin açıklamaları hatırlatılan Gül, "Bu konuların sağlıklı şekilde tartışılması, neyin ne olduğunun detaylı şekilde bilinmesi iyidir" dedi.

Gül, ayrıca ABD ile en iyi dönemlerini yaşadıklarını kaydetti.

'SURİYE'DEKİ OLAYLAR UZARSA ÇOK DAHA TEHLİKELİ OLABİLİR'

Gül, Suriye'deki olayların daha fazla uzaması halinde çok daha tehlikeli gelişmeler olabileceğini, radikal akımlar ve intikam duyguları gelişebileceğini, bu bakımdan başta BM ve BM'nin daimi üyelerinin, başta Rusya olmak üzere bu konuya çok daha fazla önyargısız eğilmesi gerektiğini ifade etti.

'TÜRKİYE'NİN SURİYE İLE SAVAŞA GİRMEK GİBİ BİRNİYETİ YOK'

Suriye'nin elinde çeşitli kimyasal silahlar olduğunu savunan Gül, "Türkiye'nin herhangi bir şekilde Suriye ile savaşa girmek gibi bir niyetinin olmadığını" belirtti.

"Umarım ki Suriye'nin de herhangi bir şekilde Türkiye'ye karşı akıl almaz bir davranış içerisine girme niyeti söz konusu değildir" diyen Gül, sıcak gelişmelere ve potansiyel tehlikelere karşı her türlü tedbirin alınacağını, balistik füzelere, orta ve yakın menzilli füzelere karşı alınacak tedbirlerin de bu kapsamda düşünülebileceğini, NATO'nun da savunma amaçlı bu tip ihtiyat planlamalarının olduğunu kaydetti. (yuksekovahaber)