The Guardian, Suriye’nin Kürt kenti Kobani’de IŞİD kuşatmasına direnen PYD’nin lideri Salih Müslim’in Ankara’dan ‘PYD’nin dışarıdan silah yardımı almasına izin vermesini’ istediğini yazdı.

Salih Müslim dün gizlice geldiği Ankara’da MİT yetkilileri dahil kritik isimlerle görüşmüş ancak toplantıların içeriği açıklanmamıştı.

Kobani’deki özerk yönetimin Dışişleri Bakanı olan İdris Nassan ise The Guardian gazetesine verdiği demeçte ziyaret hakkında şunları söyledi:

”Uluslararası topluma, Kobani’yi korumamız için bize yardım etme çağrısında bulunuyoruz. Müslim’in Ankara ziyareti de bu çağrının bir parçasıydı. Türkiye IŞİD’e karşı uluslararası koalisyona katıldığı için, onlardan da yardım istiyoruz. IŞİD Kobani’yi ele geçirirse Türkiye sınırına dayanacak. Bu sadece bizi değil, Türkiye’yi de ilgilendiriyor.”

IŞİD’in kent merkezine güneydoğudan iki kilometre kadar yaklaştığını tekrarlayan Nassan, hava saldırılarının işe yaramadığını zira örgütün taktik değiştirdiğini söyledi. Nassan, ”Ne zaman bir jet yaklaşsa açık pozisyonlarını terk ediyor, dağılıp saklanıyorlar. Bizim kara desteğine ihtiyacımız var. Onları yenilgiye uğratmamız için silah ve mühimmata ihtiyacımız var” dedi. (diken)