İngiltere’de yayınlanan Guardian gazetesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hesabından atılan ve ‘kendisinin yazdığı ilk ilk tweet’ olduğu belirtilen mesajlarla ilgili olarak “' Türkiye 'nin teknoloji fobili cumhurbaşkanı ilk tweetini atarak Twitter'e düşmanlığını en sonunda kaybetti mi” diye sordu.

Gazete Erdoğan'ın @RT_Erdoğan kişisel hesabından pazartesi günü ilk tweetini attığını ve bu tweetin Türkiye'deki sigarayı bırakma günüyle ilgili olduğunu söyledi.

Gazete, Erdoğan'ın attığı Tweeti de görüntüleyerek Erdoğan'ın hesabının geçmişte destekçileri tarafından kullanıldığını şimdiyse Cumhurbaşkanı'nın tweet'leri için cumhurbaşkanlığı yönetimi tarafından yönetildiğini yazdı.

Guardian ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz yıl şubat ayında ''Twitter ile hiçbir alıp veremediğim yok. Zaten bununla uğraşacak vaktim yok. Gece gündüz çalışıyorum'' sözlerine yer verdiği haberinde ağustos ayında da ''sosyal medyayı elinde bıçaklı bir katil'' olarak yorumladığını hatırlattı.

Guardian, hükümetin geçen yıl mart ayında Twitter ve Youtube'u yolsuzluk skandalıyla ilgili kayıtları yaydığı gerekçesiyle bir süre kapattığını da ekledi.