Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Osman Baydemir, Meclis’te Şırnak’ın Cizre ilçesinde 5 gündür bir evin bodrum katında mahsur kalan yaralılarla ilgili konuştu.

HDP grup önerisinin konuşulduğu oturumda söz alan Osman Baydemir, Cizre’deki evin bodrumundan çıkacak her ölünün Meclis’in ölmesi anlamına geldiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaymakamlara verdiği ‘gerekirse mevzuatı bir tarafa koyun’ talimatı anımsatan Baydemir, Cizre’de şu an olanın tam da bu olduğunu söyledi.

Baydemir, savaşın da bir hukuku olduğunu anımsatarak, şunları ifade etti:

“Çocukların, kadınların, sivillerin korunması hepimizin ahlaki, insani görevidir. Çınar’da, Sur’da, Silopi’de çocukları katledenler bir gün mutlaka hukukun karşısına çıkacaklar. Gırtlağımızı patlatıyoruz, feryat figan ediyoruz savaş dursun diye ancak HDP olarak başaramıyoruz. Bununla birlikte savaşın da bir hukuku var. Savaşta çocuklara dokunulmaz, yaralılar ölüme terk edilmez.

“Şu anda o bina ateş altında ve çökme riski var. Allah aşkına, Muhammed aşkına, her neye inanıyorsanız onun aşkına o binada ölenler sizsiniz, sizsiniz, siz. O binada ölenler MHP sırasıdır, HDP sırasıdır, CHP sırasıdır, AKP sırasıdır. Allah’tan korkmuyor musunuz?”

Osman Baydemir gözyaşlarını tutamayarak, “Edi bese, edi bese, edi bese (Yeter artık)” diye isyan etti.