Bu sabah geldiği Atatürk Havalimanı’nda polislerce gözaltına alınan Halkların Demokratik Kongresi Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel, yurt dışına çıkış yasağı konularak, serbest bırakıldı.

Brüksel'eki bir programa katılmak için havaalanına gittiğinde gözaltına alındığını belirten Tuncel, gözaltına alınışı sonrasında yurt dışı yasağı kararı ile serbest bırakılışının ardından yaptığı açıklamada, “Yurt içinde yaptığım konuşmalar nedeniyle yurt dışı yasağı verildi. Avukatımız itiraz edecek” dedi.

Serbest bırakılması sonrası DİHA'ya da konuşan Tuncel,"Kürt sorununun çözümüne ilişkin görüşlerimi aktardığım bir konuşma yapmıştım. Zaten devlet, Abdullah Öcalan ile bu konuda görüşme yapmıştır. Bu konuşmada suç unsuru yoktur. Ben siyasetle uğraşıyorum. Siyasi düşüncelerimi uygun platformlarda dile getiriyorum. Bu da bu çerçevede görüşlerimi dile getirdiğim bir konuşmadır. Bu toplantı valilikten alınmış izinle yapılmış olan bir Newroz kutlaması idi. Fezlekede yazılı suçlamayı kabul etmiyorum," ifadelerini kullandı.