İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan CHP’li Beşiktaş Belediyesi Başkanı Murat Hazinedar, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Kendisinin İçişleri Bakanlığı’nca görevinden uzaklaştırılmasının tartışıldığı programa bir mesaj gönderen Hazinedar, mesajında, “Sayın Cumhurbaşkanı bugün talimat vermiş. Oğluma ve eşime pasaportları yarın iade edilecek. Her şeye rağmen kendisine teşekkür ederim. Bugün öğleden sonra aradılar” açıklamasında bulundu.

Hazinedar daha önce yaptığı bir açıklamada, “Hakkımda yalan ifadelerle bir soruşturma açıldı. Bunun sonucunda sadece bana değil, eşim ve oğluma da yurtdışı yasağı konuldu” demişti.

NE OLMUŞTU?

2017 yılının Ekim ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara ve Bursa’nın da aralarında olduğu kimi belediye başkanlarından istifalarını istemiş, belediye başkanları da istifalarını duyurmuştu.

İstifalar sonrası Erdoğan, “Diğer partiler sorunlu belediyelerine müdahale etsin, yoksa gereğini yaparız. Bütün belediyeler zaten inceleniyor, takip ediliyor. İncelemeler yapıldığında herhangi bir şey yakalanırsa, öyle bir durumda gerekli müdahale elbette yapılır” diye konuşmuştu.

Erdoğan’ın sözlerine yanıt veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Bizim belediyelerde günün 24 saatinde müfettiş var zaten. İstediğini denetlesin” açıklamasında bulunmuştu.

Bu polemik sürerken ilkin 8 Aralık 2017’de CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, ardından da 4 Ocak 2018’de Beşiktaş Belediyesi Başkanı Murat Hazinedar İçişleri Bakanlığı’nca görevden alınmıştı.

Kaynak: Karınca