Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKP Büyükşehir Adayı Melih Gökçek, CHP Adayı Mansur Yavaş ile sabaha kadar süren seçim yarışının ardından bir açıklama yaptı.

Balgat’taki AKP İl Seçim Koordinasyon Merkezi’nde saatlerce oyların sayımını merakla bekleyen Gökçek, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz’un katıldığı basın toplantısında şunları söyledi:

"Netice itibariyle bütün tutanakları topladık, neticeye ulaştık. Bunların yapmış olduğu hareket milleti sokağa dökmektir ve döktüler. Maalesef gençler sokağa çıktı ve kazandıklarını sanıyorlar.

Aradaki fark cüzi bir fark değil. Hesaplarımıza göre 30 bin fark var. 62 sandık kaldı sayılmayan. Bizim hesaplarımıza 44.7 ve 43.8 olarak olay neticelendi. Yüzde 99.5 neticelendi.  Bu saatten sonra kim hile diye bahsediyorsa mağlubiyeti hazmedemediği için yapıyordur. Sadece toplumu germek ve sokağa dökmek için yapılıyordur. Bundan da bir şey çıkmaz. Bu zaferle Türkiye rayına oturacaktır."