İktidara yakınlığı ile bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, istifa iddiaları ile gündeme gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in direnişinin sona erdiğini iddia etti.

Dün konuyla ilgili Sabah gazetesinde yer alan bir haberde, görevden istifası istenen isimlerin bu adımı atmaması durumunda İçişleri Bakanlığı'nın devreye sokulacağı ve görevden alma yoluna gidileceği ileri sürülmüştü.

Bu hafta sonu Erdoğan'ın Gökçek'e bir kez daha mesaj gönderdiği ve Gökçek'in zaman kazanma yolundan bu kez vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gökçek'in hafta sonunda istifa etme kararı aldığı ve bunu bu hafta içinde gerçekleştireceği öne sürülüyor.

Konuyla ilgili bir yazı kaleme alan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Pazar günü Melih Gökçek’in makamını topladığı, pazartesi ya da salı günü istifa edeceği haberleri yayıldı. Görüştüğüm kaynaklar ise böyle bir sürecin beklenebileceğini ancak yine de ihtiyatlı olmak gerektiğini söyledi" ifadelerini kullandı.

 Erdoğan'ın Gökçek'le yaptığı görüşmede "Bu işi uzatma istifa et" dediğini iddia eden Selvi, "Gökçek’le ilgili sürecin kolay olmayacağı biliniyordu. Öyle de oldu. Ama sanıyorum Gökçek krizinde sona gelindi. Erdoğan’ı ikna edemeyeceğini anlayan Gökçek’in istifa kararı aldığı söyleniyor.

GÖKÇEK'İN YERİNE TİRYAKİ

Peki Gökçek giderken yerine kim gelecek? İbre şimdilik Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’den yana" ifadelerini kullandı.