Darbe girişimi sırasında yaşamını yitiren özel harekatçılar için “52 özel harekatçı kömür oldu” diyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in adı RTÜK raporundan ayıklandı.

Darbe girişimindeki bombardımanda hayatını kaybeden özel harekâtçılar için "52 özel harekatçı kömür oldu" ifadelerini kullanan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Beyaz TV'ye ilişkin şikayetler üzerine rapor hazırlandı.

Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in aktardığına göre, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) uzman raporunda Melih Gökçek'in adı çıkarıldı. Gökçek'in sözlerini alt yazı olarak kullanan Beyaz TV ise 23 bin 581 lira ceza aldı.

Hazırlanan uzman raporu şöyle:

"Dinamit adlı programda, hem kullanılan görüntü hem de alt bantta yer alan ‘52 özel harekâtçı kömür oldu' ifadelerine yer verildiği tespit edilmiştir. Her ne kadar program sunucusu ve program konuğu kullanılan alt bant için tekrar tekrar özür dilemiş olsalar da şehit ailelerini incitecek ve vatandaşları üzecek ifadelerden kaçınılması gerektiği kanaatine varılmıştır."