İzmir’de 3 gün önce aşırı yağış nedeniyle meydana gelen sel felaketi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş arasında farklı değerlendirmeye neden oldu. Topbaş, isim vermeden Melih Gökçek’e göndermede bulunup, “Afet üzerinden siyaset yapmayı doğru bulmuyorum” dedi.

Melih Gökçek, İzmir’deki sel felaketini Twitter hesabından yaptığı açıklamalarla CHP’lilerle dalga geçerken, aynı zamanda UCLG (Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı ) Başkanı Kadir Topbaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin arayıp geçmiş olsun dileğinde bulunup, “Yardıma ihtiyacınız var mı” diye sordu.

İZMİR'LE GÖRÜŞMEMİZİ BEN AÇIKLAMADIM

Kadir Topbaş, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen “5. Uluslar arası Süs Bitkileri, Peyzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarı”nın açılışında gazetecilerin soruları üzerine İzmir’deki sel felaketini şu sözlerle değerlendirdi:

“İnsan gücünün çok ötesindeki afetlerde yaşanan sıkıntıları biliyoruz. Biz bu sıkıntıları yaşayan tüm toplumlara, yurt dışında da olanlara geçmiş olsun diyoruz, yardım elimizi her daim uzatıyoruz. Burada yaşanan sıkıntıları, bir başkalarının siyasi münazaralarla değerlendirilmesini çok yanlış buluyoruz. İzmir’le görüşmemizi ben açıklamadım. İzmir’den açıkladılar. Ben kendilerini aradım ve yardımcı olabileceğimizi, araç ekipman olarak çok güçlü olduğumuzu söyledim. Biliyorsunuz, Gürcistan’daki orman yangınlarına,  sigorta müsaade etmemesine rağmen iki tane yangın uçağımızı göndermiştik.

AFET ÜZERİNDEN SİYASET DOĞRU DEĞİL

Aynı şekilde Atina yangınları için de teklifimizi yaptık. Yurt dışına yardımlara gidiyoruz, yani kenti ülkemizdeki kentlerimizde, insanlarımızın mağduriyetlerine hepimizin birbirimize el vermemiz, koşmamız lazım. Afetlerde, insan gücünün çok üstünde olan bir sıkıntı, boyut yaşanabilir. Onun  üzerinden siyasetin doğru olmadığını düşünüyorum. Çok ciddi, afet dediğimiz yağışlarda insanoğlu çaresiz  kalabilir. İzmir Belediyesi’ne ve İzmir halkına geçmiş olsun diyorum. Bazı eksikleri vardır mutlaka. Alt yapıyı güçlendirirler, onları da toparlarlarsa, bu tip afetleri daha az hasarla atlatabilirler.”

GÖKÇEK'İN 'BALIK ADAM'SÖZLERİ

Gökçek, yazdığı twitlerle CHP’lileri şöyle kızdırmıştı: “Bu, siz CHP'lilere ders olsun. Kurtarma aracınız kurtarılacak hale gelirse sizle alay ederlerse bundan ders çıkarmalısınız. Şimdi ‘size balık adam gönderelim mi?’ derlerse kızma yok tamam mı?”