HDP'nin toplumun her kesiminin temsiliyet bulduğu "Türkiye Listesi"ne Hatay 1'inci sıradan seçilen doktor Nihat Erarslan, Gezi Direnişi'nin gönüllü doktoru olarak tanınıyor. Arap Alevisi olan Eraslan, sokakta mücadele eden tek samimi partinin HDP olduğuna inandığını belirterek, onurlu bir gelecek için HDP'den aday olduğunu söylüyor.

Eraslan, adaylığını ve HDP projesine ilişkin görüşlerini DİHA'ya anlattı. Arap Alevilerinin yaşadığı kimlik sorununa dikkat çeken Erarslan, Arap Alevilerinin ve diğer tüm kimliklerin kendilerini HDP'de gerçek özgürlük çerçevesinde var edebileceğini söyledi. Başta Hatay'da bulunan Arap Alevileri olmak üzere kentte yaşayan halkların tamamının ötekileştirildiğine dikkat çeken Eraslan, var olan tüm partilerin halklara özgürlük vaat ederek ötekileştirdiğini ve asimile politikaları ile soykırımdan geçirdiğini ifade etti. HDP'nin halklara gerçek özgürlük ve kendi kimliklerini daha da yüceltme çağrısı yaptığına vurgu yapan Eraslan, herkesin HDP'nin çağrısı karşısında ortak ses olması gerektiğini, halkların kimliklerini var edebileceği tek yerin HDP olduğunu belirtti.

'AKP'NİN SAĞLIK POLİTİKALARINDAN KAYNAKLI DOKTORLUĞU BIRAKTIM'

Devlet hastanelerinde 18 yıl çalıştıktan sonra AKP'nin sağlık çalışanları üzerindeki baskılarının artması ile birlikte istifa ettiğini dile getiren Eraslan, sağlık politikalarının insan merkezli olması gerektiğine dikkat çekti. Sağlık sektörünün AKP döneminde endüstrileştirildiğinin altını çizen Eraslan, sağlığı kazanç alanı olarak değerlendiren zihniyete karşı, halkın karşısında olan tüm politikalara karşı HDP saflarında aktif mücadeleyi hedeflediğini söyledi. HDP çatısı altından mücadele edeceklerinin altını çizen Erarslan, sağlık iş kolunda verdiği mücadeleyi HDP ile birlikte yaşamın tüm alanlarına taşıyacağını vurgulayarak, sağlıklı ve onurlu bir gelecek için HDP'de olduğunu söyledi.

GEZİ'NİN GÖNÜLLÜ DOKTORU

Gezi Direnişi'nde Hatay'da polislerin yoğun saldırısı sonucu hekim arkadaşları ile birlikte yaralı yurttaşlara verdiği sağlık hizmetinin ardından "Gezi'nin gönüllü doktoru" olarak tanınan Eraslan, hekimlik görevi ve gereği olarak Gezi eylemlerinde arkadaşları ile birlikte yaralılara gönüllü olarak sağlık hizmeti sunduğunu dile getirdi. Gezi eylemleri sırasında yaralı yurttaşları tedavi eden gönüllü hekimlerin AKP tarafından hedef gösterildiğine ve sürekli olarak haklarında soruşturmalar açıldığına dikkat çeken Eraslan, sokakta mücadele eden tek samimi partinin HDP olduğunu gördüğü için HDP'den aday olduğunu söyledi.

ERARSLAN KİMDİR?

Arap Alevisi bir ailenin çocuğu olarak Hatay'ın Antakya ilçesinde 1965 yılında doğan Nihat Eraslan, ilkokul ve lise eğitimini Antakya'da tamamladıktan sonra Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaydoldu. Üniversite eğitimi sırasında katıldığı bir eylem dolayısıyla üniversiteyi bitirmeye bir ay kala okuldan atılma ile karşı karşıya kalan Eraslan, Trabzon İdare mahkemesinde yaptığı itiraz sonucu hukuki mücadelesini kazanarak üniversiteden 1989 yılında mezun oldu. Ülkenin çeşitli yerlerinde doktor olarak görev yapan Eraslan, son olarak Antakya Devlet Hastanesi'nde göreve başladı. Evli ve 4 çocuk sahibi olan Eraslan Hatay'da yıllarca demokrasi mücadelesi veriyor. (DİHA)