Genelkurmay Başkanlığı, PKK lider Abdullah Öcalan’ın Diyarbakır Newroz'unda okunan mesajında yer alan "Eşme ruhu" vurgusuna ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamada TSK’nın PYD ve PKK ile işbirliği yaptığı iddiaları yalanlandı.

AÇIKLAMA MEDYAYI DA HEDEF ALDI

Genelkurmay Başkanlığı, Abdullah Öcalan’ın Newroz mesajında yer alan “Eşme ruhu” konusuna ilişkin açıklamasını internet sitesi aracılığıyla yaptı. Açıklamada; "Bazı basın yayın organlarında; hiçbir zaman muhatabımız olmayan ve olmayacak olan terörist başının 'Eşme ruhu' açıklamasına atfen, Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun Suriye toprakları içinde yer değiştirmesi ile ilgili olarak 'TSK ile PYD/PKK’nın işbirliği yaptığı' yolundaki yayın ve haberler tamamen gerçek dışı olup; 31 yıldır Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Anayasal düzenini değiştirmeyi hedefleyen bir terör örgütü ile silahlı mücadele eden ve bu uğurda binlerce şehit ve gazi vermiş olan şerefli, haysiyetli ve onurlu Millî Ordu Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bu yakıştırmayı yapan kişileri ve yayın organlarını Yüce Türk Milleti önünde şiddetle kınıyoruz," denildi.

ÖCALAN NE DEMİŞTİ?

Öcalan'ın mektubunda "Eşme ruhu" ile ilgili olarak; "Hem bölgemiz için hem de uluslararası dünya için büyük anlamı olan Kobanê direnişini ve zaferini selamlıyorum. Bu temelde gelişen 'Eşme ruhunu' halklarımız arasında yeni tarihin sembolü olarak selamlıyorum. Yukarıda belirlemeye çalıştığım tüm bu saptamalar tek cümleyle tarihimizin ve güncelliğimizin toplum olarak yeniden revizyonu, restorasyonu ve yeniden inşası için değerli bir çağrıdır," ifadeleri yer alıyordu.