Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'ın dün Ankara'da evinin önünde silahlı ve sopalı saldırıya uğramasının ardından, gözler birkaç gün önce Özdağ ile polemik yaşayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'a çevrildi. MHP'li Yalçın olayla hiçbir ilgisinin olmadığını ileri sürdü.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya açıklamalarda bulunan Yalçın, "Selçuk Özdağ'ı ben Keçiören'den tanırım, cemaziyelevvelini bilirim. Kendisini hiç sevmem. Bunu da gizlemem, açık açık söylerim. Bu saldırılarla benim hiçbir ilgim ve bilgim yok ve olması mümkün değil" diye konuştu.

Selçuk Özdağ'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik eleştirilerini hatırlatan Yalçın, "Son olarak gereksiz yere Sayın Bahçeli'ye saldırdı. Bu saldırısı çok ağırıma gitti. Ben de o nedenle kendisine cevap verdim. Benim üslubum çok ağırdır doğru ama durduk yere kimseye sataşmam. Üstelik sözlü polemik ile bu saldırının ne ilgisi var? Saldırı yapacak insan önceden böyle önden sözlerle yüklenir mi?" sözleriyle kendisini savundu.

BU HAREKETİN DELİSİ ÇOKTUR

"Bu saldırılarla benim ilgim ve bilgim yok ve olması mümkün değil" diyen Yalçın, saldırının muhtemel nedeni olarak ise şu açıklamayı yaptı:

"Bu hareketin delisi çoktur. Talimat falan dinlemezler... Bakın biz 80 öncesinin içinden geldik. Saldırı, şiddet bunları bizzat yaşamış ve çok acılar çekmiş insanlarız. Şiddet kesinlikle yanlış ve gayrimeşru bir yöntem. Bırakın böyle bir saldırının arkasında olmayı tamamen bu saldırının karşısındayım. Biz kalemle ve dil ile mücadele ederiz. Şiddetle bizim işimiz olamaz. Ülkücü gençler artık sokaklarda değiller. O durum 80 öncesinde kaldı. Ülkü ocakları kültür ve irfan ocakları oldu."

BİR AKILLI BİN DELİNİN HAKKINDAN GELİR

Saldırıya uğrayan Gelecek Partisi yöneticisi Selçuk Özdağ, MHP'li Yalçın'ın bu sözlerine Twitter üzerinden yanıt verdi.

Özdağ, "Camdan evlerde, sırça köşklerde oturanlar başkasının evine taş atarken 'delilerine' çok güvenmesinler. Zira bir akıllı bin delinin hakkından gelir" dedi.