Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı avukat Aydın Altaç, Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Dışarıda olsaydım bir sabah Başak ile birlikte Meral Hanım’ın kapısını çalar ve 'Kahvaltıya geldik' derdim" açıklaması hakkında "Demirtaş’ın liderler ile ilgili ziyaret ve diyalog çağrısı haklı bulduğum bir husustur" yorumunda bulundu.

Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı avukat Aydın Altaç, HDP’nin cezaevinde bulunan önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Ruşen Çakır’a yaptığı açıklamaları Medyoscope'dan Ferit Aslan'a değerlendirdi.

Altaç, Demirtaş’ın, İYİ Parti lideri Meral Akşener’e kahvaltı ziyareti ile ilgili sözlerini, “Kahvaltı ziyareti aslında geçmişte olmayan bir şey değildi. Geçmişte liderler bir araya ülkenin sorunlarını görüşürlerdi. Son dönemde Türkiye’deki siyaset dili o kadar sertleşti ki insanlar arasında ötekileştirme ve ayrıştırma politikaları o kadar gelişti ki sayın Demirtaş’ın dile getirdiği insani ilişkilere maalesef günümüzde çok rastlayamıyoruz. İktidar ve ortağının kullandığı dil o kadar itici bir dil ki toplumu kamplaşmaya ayırmış bir durumda. Sadece Sayın Akşener ile değil, sayın genel başkanımızla diğer liderlerle de o ziyaretlerin olması gerekir. Bu tür insanı ilişkilerin mutlaka olması gerekir. Siyaset toplumu rahatlatmalıdır. Topluma gelecek ile ilgili bir umut aşılamalıdır. Demirtaş’ı haklı gördüğüm bir husustur” diye değerlendirdi.