Abdullah Öcalan için geçtiğimiz Pazar günü Gaziosmanpaşa’da açılan imza standına yapılan silahlı ve satırlı saldırıyı aynı yerde protesto eden BDP ve HDP’liler, yine ırkçı grupların saldırı girişimi ile karşılaştı.

İstanbul Gaziosmanpaşa’da Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle geçtiğimiz Pazar günü Gaziosmanpaşa Meydanı’nda imza standı açan BDP ve HDP’liler dönük yapılan silahlı ve satırlı saldırı, aynı yerde yapılan basın açıklaması ile protesto edildi. BDP İstanbul İl eş başkanları Emrullah Bingül ve Arife Çınar, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Şamil Altan, Öcalan’a Özgürlük Platformu üyesi Zübeyde Teker’in yanı sıra onlarca kişinin katıldığı basın açıklaması polis ablukası altında yapıldı. Basın açıklamasında saldırıyı kınadıklarını belirten BDP İl Eş Başkanı Emrullah Bingül, saldırganların hala yakalanamamış olmasına dikkat çekerek, “Saldırı emniyetin içinde kümelenmiş kişilerce organize edilmiştir” dedi.

BDP İl Eş Başkanı Arife Çınar ise İstanbul’un değişik noktalarında Öcalan’ın özgürlüğü için imza stantları kurduklarını fakat hiçbir ilçede Gaziosmanpaşa’da olduğu gibi bir saldırı ile karşılaşmadıklarını belirterek, saldırının organize bir saldırı olduğunu söyledi. Öcalan’a Özgürlük Platformu üyesi Zübeyde Teker de “Öcalan’ın özgürlüğü demek inkar edilen halkların ve kimliklerin özgürlüğü demek. Biz mücadelemize devam edeceğiz, demokratikleşme için bedel ödemeye hazırız” diye konuştu.

BDP Gaziosmanpaşa İlçe Eş Başkanı Yaşar Arat’ın yaptığı açıklamanın ardından vatandaşlar, BDP İlçe Örgütü’ne doğru yürüyüşe geçti. Vatandaşlar yürüyüşünü sürdürdüğü sırada ara sokaklardan çıkan bir gurubun taşlı saldırısına uğradı. Vatandaşların kendilerine taş atan guruba doğru yönelmesi üzerine söz konusu guruba herhangi bir müdahalede bulunmayan polis, BDP ve HDP’lilere plastik mermiyle müdahale etti. Kimsenin yaralanmadığı müdahale sonrası vatandaşlar, yürüyüşe devam ederek BDP İlçe Örgütü önüne geldi. Vatandaşlar burada da polis tarafından ablukaya alındı.

Kaynak: İMC Tv