İstanbul’un Sultangazi ilçesinin Gazi Mahallesi'nde polis sabaha karşı operasyon düzenledi.

Operasyona polis helikopteri de havadan destek verdi. Çok sayıda polis, daha önceden belirlenen noktalarda konuşlandırıldı. Çevik kuvvet ve özel harekat timlerinin de katıldığı operasyonda belirlenen bazı noktalara TOMA'lar da konuşlandırıldı.

Sabah 06.00 sularında helikopter destekli Tomalar, akrepler ve yüzlerce polisle mahalleye giren TEM (Terörle Mücadele) ekiplerinin birçok evi bastığı belirtiliyor.

Gazi Polis Merkezi'nin önünde de polis 'güvenlik' önlemi aldı.

Polis, baskının ardından mahallede protesto eylemi yapan Halk Cephesi üyelerine gaz bombaları ile saldırdı.

Ayrıca Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan konteynr halindeki Gazi Halk Meclisi, Aşık Veysel parkında bulunan çay ocağı, Gazi Parkı’nda bulunan Uyuşturucuyla Mücadele ve Tedavi Merkezi ve birçok evin de basıldığı belirtiliyor.

İsmet Paşa caddesinden geçen bir sivil polis aracı da bir grup tarafından taşlandı, araç kullanılamaz hale geldi ve içinden çıkan polisler havaya ateş açarak uzaklaştı.

HEDEFTE SOL KURUMLAR VAR

Dünya’yı dehşete düşüren IŞİD örgütünün Türkiye’de rahatça örgütlendiği ve destek aldığı iddiaları uluslararası basında sıkça yer alırken sol kurumlara yönelik polis baskınlarındaki artış dikkat çekti.

Türkiye uluslarası güçlerin IŞİD’le mücadele bildirilerine imza atamazken iki gün önce de yine Sultangazi ilçesine bağlı Zübeyde Hanım Mahallesi’nde bulunan Gazi Demokratik Haklar Derneği’ne baskın düzenlenmişti.

Derneğin bulunduğu bölgede 3 Çevik otobüsü, 2 Toma, 3 özel harekat ve onlarca sivil polis ile önlem alan polis Demokratik Haklar Derneği’ne kapısını kırarak girmişti.

Operasyonda çok sayıda TEM polisi arama yapmış, dernek içi ve alt katta depo olarak kullanılan kısmı dağıtmış, Şengal için toplanan ve paketlenen yardım kolilerini de dağıtmıştı.

Operasyonda Helin Felekoglu, Esra Soyaktaş, Halil İbrahim Şeker darp edilerek gözaltına alınmıştı.

Çayan Kaplan / Demokrat Haber