Gazi Mahallesi'nde yapılan operasyon sonucu polis kurşunuyla öldürülen Günay Özarslan'ın cenazesine yönelik saldırılar devam ederken, polis akşam saatlerinde Gazi Cemevi'ne baskın yaptı.

Çatışma sırasında 19.30 sıralarında  gözaltı için araçtan inen çevik kuvvet polisi Muhammet Fatih Sivri, silahla yaralandı.

Göğsünden vurulduğu bildirilen polis memuru Sivri, Gaziosmanpaşa'daki Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne kaldırıldı ve ameliyata alındı.  Polis memuru, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve yaşamını yitirdi.

Dün Gazi Cemevi'ne getirilen ve cemevinde gerçekleştirilen törenin ardından Gazi Mezarlığı'na defnedilmek istenilen Özaslan'ın cenazesine polis saldırısı nedeniyle cenaze töreni bugüne ertelenmişti. Cenaze töreni için Gazi Cemevi önünde buluşan kitleye bugün yine polis saldırdı. 

Polisin Gazi cemevi'ne yönelik gaz bombası ve plastik mermilerle yaptığı saldırı nedeniyle HDP İstanbul milletvekilleri Ali Kenanoğlu ve Turgut Öker'in de aralarında bulunduğu kitle cemevinden çıkamazken, polisle gençler arasında ara sokaklarda çatışmalar çıkmıştı.