BDP İstanbul İl örgütü ve Barış Anneleri, 1 Eylül Dünya Barış günü öncesi Galatasaray Meydanı’nda sabaha kadar sürecek barış nöbeti başlattı. 

BDP İl Eşbaşkanı Emrullah Bingül, BDP İlçe yöneticileri, Barış anneleri ve TUAD‘ın katıldığı barış nöbetinde hükümete adım at çağrısı yenilendi.

“Hükümet adım at”, “Rojava’da ki devrimi selamlıyoruz” pankartlarının açıldığı barış nöbetinde BDP İl Eşbaşkanı Emrullah Bingül bir konuşma yaptı.

1 Eylül Dünya Barış gününde 100 binlere varan bir kitleyle karşılayacaklarını duyuran Bingül, o gün demokratik kitle örgütleri ile birlikte Kadıköy’de barış yürüyüşü gerçekleştireceklerini belirti.

Bugün barış anneleriyle gerçekleştirecekleri barış nöbetinin bu görkemli yürüyüşünün startı olduğunu belirten Bingül, hükümetinin bu mesajı iyi algılaması gerektiğini vurguladı

'ÇÖZÜM İÇİN ADIM ATIN'

1 Eylül Dünya barış gününün bir başka önemi de olduğuna dikkat çeken Bingöl, Abdullah Öcalan’ın Amed’deki tarihi Newroz kutlamasında başlattığı çözüm sürecinin sonuca varıp varmayacağının ortaya çıkacağını hatırlattı.

Çözüm sürecinin devam ettiği son 8 aydan bu yana 35 senedir süren çatışmaların sonlandığını, tek bir asker ve gerillanın ölüm haberi gelmediğinin altını çizen Bingül, “Bu sürecin nihayetine kadar sürmesini istiyoruz. Bunun tek yolu hükümetin adım atmasından geçer. Hükümet adım atılmalıdır ki, acı günlere bir daha geri dönülmesin. Biz işte tam da bu taleple bugün barış anneleriyle birlikte sabaha kadar barış nöbeti tutacağız” dedi. (ANF)