17 Aralık ve yerel seçim sürecinde kabinenin içinden yazdığını iddia ettiği komplo teorileriyle Twitter fenomeni haline gelen @fuatavni hesabı, IŞİD’le yaşanan rehine krizine de uzak kalmadı. Hesaptan yazılan tweetlerde, ‘IŞİD’e dair istihbaratın TSK tarafından Başbakan Tayyip Erdoğan’a iletildiğini ancak bunun dikkate alınmadığı’ iddia edildi.

‘OBAMA IŞİD YÜZÜNDEN ERDOĞAN’I TERSLEDİ’

Diken'nin haberine göre; hesap, dün gece binlerce defa paylaşılan tweetlerinde, AKP hükümetinin IŞİD’i ‘Türkmenlere gıda malzemesi götürüyoruz‘ bahanesiyle IŞİD’e TIR’lar dolusu silah gönderdiğini ve bu nedenle Başbakan Tayyip Erdoğan’la MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ABD Başkanı Barack Obama tarafından terslendiğini öne sürdü.

‘ERDOĞAN KENDİSİNİ HALİFE SANIYORDU’

@fuatavni, İran’ın ygulanan ambargoyu kaldırtmak için bazı Kaide örgütlerine ‘desteği kesip’ bunları ‘Türkiye’ye taşere ettiğini’ ileri sürüp, ”İslam halifesi olduğuna inandırılan BB, halifenin ordusu diye kendince cihat eden gruplara silah gönderirken mücahade ettiğini sanıyordu” iddiasını ortaya attı.

Hesabın en çarpıcı iddiasıysa, Reyhanlı ve Niğde gibi saldırıların ‘MİT’in derinleri‘ tarafından bu örgütlere yaptırıldığı ve TSK istihbaratının, ‘IŞİD ve Nusra’nın kontrolden çıkıp Türkiye’nin başına bela olacağı‘ bilgisini ‘defaatle‘ Başbakan’a ilettiği yönündeydi.