17 Aralık yolsuzluk soruşturması sonrasında kabinenin içinden yazdığı iddia edilen bilgilerle Twitter fenomeni haline gelen @fuatavni hesabı, bu kez meşhur Dolmabahçe görüşmesine el attı. Diken'deki habere göre, @fuatavni, 5 Mayıs 2007’de dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’la genelkurmay başkanı Yaşar Büyükanıt arasında gerçekleşen ve Türkiye’nin gündemini değiştiren görüşmeye ilişkin çarpıcı iddiaları yazdı.

Buna göre, Erdoğan’ın gözünde zor durumda olan, hatta @fuatavni’nin deyimiyle ‘kuyruğu ele geçirilmiş‘ haldeki Derin Devlet, esasında görüşme öncesinde Kozmik Oda’da bazı ayrıntılara ulaşmıştı.

‘RÜŞVET HAVUZUNU ÖĞRENDİLER’

Erdoğan’ın görüşme öncesinde bundan haberi yoktu ama @fuatavni’nin ifadesiyle, ”Tiran (Erdoğan’ı kastediyor) ve Dar Oligarklar’dan bazılarıyla ilgili belge ve bilgiye ulaşınca AKP’nin ağababalarının ipini ele geçirmiş oldular. Tiran’ın soy kütüğü, gençliğinde radikal örgütlerle olan bağlantısı, belediye başkanıyken kurduğu rüşvet havuzu bir bir ele geçirildi.

@fuatavni’ye göre, o ana kadar ‘sendeleyen Derin Devlet’in mühim adamları‘ için, Kozmik oda ‘dönüm noktası‘ oldu; zira ‘Tiran başından yakalanmıştı‘.

‘ERDOĞAN KENDİNDEN EMİNDİ’

Ancak bundan habersiz olan Erdoğan, ‘Dolmabahçe Sarayı’nda Büyükanıt’la görüşmeye giderken kendinden emindi’; zira ‘Büyükanıt’ı bitirecek dosyalar vardı elinde’.

Fakat @fuatavni’ye göre, görüşme Erdoğan’ın istediği gibi geçmedi: ‘‘Büyükanıt dersine iyi çalışmıştı. Dolmabahçe’de, Kozmik Oda’da ele geçirilen belgeler Tiran’a ilk kez gösterildi ve dengeler değişti.

@fuatavni, ikilinin bu noktadan sonra ‘birbirlerine mezara gidecek sözler ve sırlar‘ verdiklerini yazıp, derin devletin bazı üyelerine dair dosyaların kapatılması kararı aldıklarını iddia etti.

Derin Devlet’in tasfiye edeceği deşifre olmuş ve istenilmeyen kim varsa daha sonra bırakılmak şartıyla tutuklanmalarına göz yumuldu” diyen @fuatavni, Erdoğan’ın ‘Derin Devlet tarafından kuşatıldığını‘ ve bu yapıya hizmet ettiğini öne sürdü.