7 Haziran’da gerçekleştirilecek genel seçimlerin güvenliğine ilişkin tartışmalar sürerken, bir hile haberi oy verme işleminin başladığı Almanya'nın Frankfurt kentinden geldi.  Başkasının yerine oy kullanırken yakalanan Sandık Kurulu Başkanı olan Diyanet imamı Hasan Tüfek sandık başkanlığı görevinden alındı.

Sözcü gazetesinde yer alan Ali Gülen'in haberine göre, Frankfurt’taki 6 No’lu sandığın başında olan Tüfek, bir hafta önce kendi oyunu kullandı. Bu sırada HDP’li sandık görevlisine fotoğraf da çektiren Tüfek, önceki gün telefonuna gelen Doğan Dönmez adlı kişiye ait TC kimlik numarasıyla yeniden işlem yaptı. Seçmen listesine bu ismi yazıp, mührü ve zarfı alan Tüfek, bir haftada ikinci oyunu atarken yeniden fotoğraf çektirmek istedi.

"SENİN KARININ ADI DOĞAN MI?"

Bu sırada bir hafta önce fotoğrafını çeken HDP’li sandık görevlisinin uyarısı ve diğer partililerin müdahalesiyle oy atması engellenen imam, “Karımın adına oy atıyordum. O’nun TC kimliği” sözleriyle kendini savunmaya çalıştı.

Ancak sandık görevlileri “Senin karının adı Doğan mı?” diyerek yaşanan bu hile girişimini zapta geçirdi.

SUÇUNU KABUL ETTİ

Olay sonrası Hasan Tüfek, Frankfurt Seçim Komisyonu adına kendisini sorgulayan Ali Ercan'ın (CHP)"Neden yaptınız"? sorusuna "Test yapıyordum, pişmanım" diye cevap verdi.

CHP Hessen Koordinatörü ve Seçim Komisyonu üyesi öğretmen Ali Ercan, Hasan Tüfek'in suçunu kabul ettiğini açıklayarak "önce test yaptığını açıkladı. Zarfın içinde mühür var mı diye sorduğumda ise, sessiz kaldı. Hangi partiye oy verdiniz soruma da cevap vermeyince diğer arkadaşlarla birlikte "sandık kapalıdır" yazdık ve tutanağa geçtik dedi.

GÖREVDEN ALINDI

Başkonsolos ve konsolosluk görevlilerinin de olaya müdahil olmasıyla Diyanet imamı Hasan Tüfek sandık başkanlığı görevinden alındı.