AKP Mİlletvekili Şamil Tayyar, kendisine "Haddini aştı" diyen AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'a sert çıktı. AKP'li Tayyar, AKP Grup Başkanvekili Elitaş'a "Genel başkan ve partinin yetkili kurulları dışında hiç kimse had bildirme makamı değildir" diye çıkıştı.

"HADLERİNİ AŞTILAR" DEMİŞTİ

Yolsuzlukta adı geçen 4 eski Bakan için yapılan Yüce Divan oylamasında AKP'de firelerin çıkmasının ardından AKP Milletvekili Şamil Tayyar, "Hain" açıklamasında bulunmuştu. AKP Milletvekili Mehmet Metiner de "Hesabı sorulacak" diyerek Tayyar'a destek vermişti.

Bu açıklamaların ardından iki AKP'li vekili eleştiren AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "İki milletvekili arkadaşımız bu konuda açıklama yapmış. Yaptıkları açıklamaların haddini aşan bir açıklama olduğunu ifade ediyorum" demişti.

"SEN KİM OLUYORSUN"

Cumhuriyet'in haberine göre, AKP'li Şamil Tayyar, AKP Grup Başkanvekili Elitaş'a Twitter'den yanıt verdi. Tayyar, şunları söyledi:

"Konuşma yetkisi parti adına Genel Başkan ile parti sözcüsü Beşir Atalay, hükümet adına Başbakan ile hükümet sözcüsü Arınç'a aittir. Bunun dışında tüm açıklamalar kişiseldir, genel başkan ve partinin yetkili kurulları dışında hiç kimse had bildirme makamı değildir. 2010 anayasaya değişikliğinde hayır oyu verenler için hain diyen Cumhurbaşkanımız siyasi rehberimizdir."