Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, "Muhafakazar ve baskıcı politikalar en çok kadınları vuruyor. Bunun yansımalarını 'Kiralık İşçi' yasasında, 'kadın yarımdır' söylemlerinde, katledilen kadınların bedenlerinin teşhir edilmesinde, Boşanma Komisyonu'nun raporunda görüyoruz" dedi.

HDP'li Filiz Kerestecioğlu, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanıp Resmi Gazete’de yayımlanan dokunulmazlık yasasına yönelik kadın odaklı haberler yapan Jin Haber Ajansı'na (JINHA) açıklamalarda bulundu. 

'KADINLARIN SÖZÜNÜ MECLİS'TE SÖYLEDİK'

Kadınların hayatın her alanında söz söylemekten geri durmadıklarını, bugüne kadar çok ciddi bir mücadele yürüttüklerini ifade eden Filiz Kerestecioğlu, "Muhafakazar ve baskıcı politikalar en çok kadınları vuruyor. Bunun yansımalarını 'Kiralık İşçi' yasasında, 'kadın yarımdır' söylemlerinde, katledilen kadınların bedenlerinin teşhir edilmesinde, Boşanma Komisyonu'nun raporunda görüyoruz. İşin tüm yanlarına baktığımızda bütün bunlara karşı nasıl ki kadınlar sokakta söz söylüyorlarsa biz de onların vekilleri olarak Meclis’te aynı sözü söyledik" dedi.

Kadınların sokakta gösterdikleri tepkiyi Meclis'e taşıdıklarını ve bunun da Cumhurbaşkanı'nı rahatsız ettiğini dile getiren Kerestecioğlu, "HDP'li tüm kadın vekillerin dokunulmazlıklarının kalkması da bundan dolayı. Ben geleceğin inşasında kadınların çok önemli bir rolü olduğuna inanıyorum ve bunun da dokunulmazlıkların kaldırılması aracılığıyla ezilmeye çalışıldığını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

'KADININ EŞİT TEMSİL EDİLDİĞİ PARTİ'

HDP'nin Meclis'e girdiği andan itibaren gerek oluşturduğu kadın grubuyla, gerek eşbaşkanlık sistemi ile adını tarihe, "Kadının eşit temsil edildiği ve sözünü yükselttiği parti" olarak yazdırdığını belirten Kerestecioğlu, "Bu nedenle HDP'li kadın vekillerin Meclis'te olamaması gerek eşit temsil adına, gerek demokrasi adına ciddi bir kayıp olur" dedi.

Filiz Kerestecioğlu, son olarak şunları kaydetti: "Dayanışmayı elimizden geldiğince yükseltmeliyiz. Biz birbirimizden ayrı ve farklı değiliz. Bütün kadın mücadelesinin odağıyız ve Meclis'te olmamız bize farklı bir yer sağlamıyor. O nedenle gerek yargılama süreçlerinde, gerek müdahale süreçlerinde dayanışmaya devam edeceğiz."