7 Haziran seçimlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Başkan" olma olanağını vermemesi üzerine kirli bir savaşın başlatıldığını dile getiren CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, "Dün JİTEM vardı bugün Recep var, Recebin adamları var. Ankara'da yaşanan katliam da budur" dedi.

Erdoğan Alayumat’ın Dicle Haber Ajansı’ndaki (DİHA) haberine göre, Ankara katliamının profesyonelce hazırlanmış ve kurgulanmış bir katliam olduğunu söyleyen CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, katliamın diğer katliamların devamı olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

7 Haziran seçimlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Başkan" olma olanağını vermemesi üzerine kirli bir savaşın başlatıldığını dile getiren Sağlar, "Dün JİTEM vardı bu gün Recep var, Recep’in adamları var. Ankara'da yaşanan katliam da budur. Ankara'da bütün insanlık onuru için barış deniyor. Siz orada bomba patlatıyorsunuz ve yüzlerce insanı orda öldürüyorsunuz. Korku yaratmaya çalışıyorsunuz neden? Tekrar diktatörlüğünüzü devam ettirmek için" dedi.

'ÇIKIP KAÇAK SARAYIN ÖNÜNDE HESAP VERECEK’     

Erdoğan'ın önünde 2 yol kaldığını söyleyen Sağlar, "Ya çıkıp kaçak sarayın önünde hesap verecek ya da diktatör olarak insanların, gençlerin, yaşlıların kanını akıtacak ve yeni bir kanlı dönemin kapılarını aralayacak" diye konuştu.

'ELİNDE BU KADAR İNSAN KANI OLAN BİRİ YARGILANACAKTIR’   

Halkların kitlesel katliamlar ile karşı karşıya olduğuna vurgu yapan Sağlar, yaşanan dönemi 90'lı yıllardan farklı değerlendirmek gerektiğini söyledi. 4 ay içinde yüzlerce insanın yaşamını yitirdiğini hatırlatan Sağlar, Ankara'da bombaları patlatarak katliam yapanların seçimin yapılmasını engellemek için savaş çıkarabileceğini belirtti.

Sağlar, "Eğer kendisinin kazanamayacağını görürse nitekim bence kendisinin kazanamayacağının farkında ki oğlunu İtalya'ya gönderdi. Yarın kızını, eşini de başka bir yere gönderirse şaşmamak lazım. Ama dünyanın neresine giderse gitsin Recep Tayyibi bulacaklardır. Elinde bu kadar insanın kanı olan biri yargılanmadan yaşaması mümkün değil. Mutlaka günün birinde bu katliamların hesabını verecektir" ifadesinde bulundu. .