HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Mersin ve Adana'daki saldırıların gerçek faillerini ortaya çıkarmayıp, saldırılardan DHKP-C’yi sorumlu tutan hükümete tepki gösterdi. Yüksekdağ, "Yalanınız batsın diyorum. Sizi Allah ıslah etsin diyorum. Başka bir şey demiyorum. Böyle büyük, kirli yalanlara sarılırsanız eğer işiniz bitmiş. Yalandan başka halka verecek hiçbir şeyiniz kalmamış" dedi.

Ardahan’daki  mitingde Yüksekdağ, yaklaşık 1500 kişiye hitap etti. HDP'nin seçim bürolarının bombalanmasından iktidarın sorumlu olduğunu belirten Yüksekdağ, seçim güvenliğinden birinci derecede sorumlu olanların HDP'ye yapılan saldırıları kınamadığını söyledi.

Figen Yüksekdağ hedef gösterildiklerini, bunun sonucu Adana ve Mersin'de bir katliam projesiyle karşı karşıya kaldıklarını anlatırken, "Sadece bir tesadüf eseri, 'verilmiş sadakamız derler' ya işte böyle katliamdan kurtuldu arkadaşlarımız" dedi.

Saldırının gerçek sorumlularının açıklanması gerekirken, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün çıkıp 'Saldırının faili yakalandı. Önceden bir sol örgüte mensupmuş. O yapmış' dediğini kaydeden Yüksekdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

'YALANLARINIZI BİNGÖL'DEN BİLİYORUZ'

"Yalanınız batsın diyorum. Sizi Allah ıslah etsin diyorum. Başka bir şey demiyorum. Böyle büyük, kirli yalanlara sarılırsanız eğer, işiniz bitmiş. Yalandan başka halka verecek hiç bir şeyiniz kalmamış. Yalan olduğunu biliyoruz bunun. Nerden biliyoruz peki? Bingöl'de 7-8 ay önce bir provokasyon saldırısı oldu polislere karşı. Aynı gün çıkıp saldırıyı PKK'nin yaptığını söylediler. Öldürülen polislerden sorumlu tuttular. Aradan bir ay geçti soruşturma sonuçları, bilirkişi raporları açıklandı. 'Saldırıyı gerçekleştirenler bu kişiler değil' dediler. Koskoca başbakan, hükümet çıkıp 'Afferdesiniz, yanıltılmışız, yanılmışız' demedi. O yalanları Bingöl'de açığa çıktı. Mersin, Adana saldırılarının da büyük bir yalan olduğunu ortaya çıkaracağız. Ama biz bir ay geçmesine izin vermeyeceğiz."

'SALDIRILARIN ARKASINDA AKP HÜKÜMETİ VAR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun halka gerçeği söylemediklerini vurgulayan Figen Yüksekdağ, "Cumhurbaşkanı halkına karşı yalan söyleme suçu işliyor. Başbakan başka bir komplonun önünü açmak için yalan söylüyor. Bu büyük yalanı ortaya çıkaracağız. Mersin ve Adana'da saldırılarının da arkasında AKP hükümeti vardır. Ergenekon çeteleriyle işbirliği içindedir AKP hükümeti. Bu olayların faillerinin bir an önce bulunmasını istiyoruz" dedi.

"BAŞLARINA PATLAYACAK"

AKP hükümetinin halkın önünde engel olduğunu belirten Figen Yüksekdağ, 7 Haziran'da o engelleri ortadan kaldıracaklarını anlattı. Figen Yüksekdağ, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı ve başbakanın meydanlarda yaptığı konuşmalar gelecekte okullarda ibret dersi olarak okutulacak. Utanç vesikası olarak gösterilecek. Ama unutmasınlar bu dünya, 'etme bulma dünyası.' Bu halka ettiğinizi, yarın bulacaksınız. Hala her yerde barajı aşmayalım diye ellerinden geleni yapıyorlar. Cumhurbaşkanı ve hükümetin HDP'yi barajın altında bırakma gayreti, onların bu kirli ve karanlık amaçları 7 Haziran'da başlarında patlayacak. Keskin sirke küpüne zarar Cumhurbaşkanı, keskin sirke küpüne zarar Başbakan."