Köy yakmalar ve boşaltmalar nedeniyle 90’lı yıllarda Adana’ya göç eden ve çadırlarda yaşayan tarım işçilerini ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Adana Milletvekili adayları burada halkla buluştu. Yüksekdağ ve adaylar tarım işçileri tarafından coşkulu bir şekilde karşılanırken, ilk sözü HDP Adana Milletvekili adayı Rıdvan Turan aldı. Kürdün kendi dilini konuştuğu, Alevinin kendi inancını yaşadığı, ezilenlerin haklarını aldığı bir Türkiye için mücadele ettiklerini belirten Turan, 8 Haziran’da bu mücadelenin meyvesini göreceklerini dile getirdi. Partilerin seçim bildirgelerini açıkladıklarına değinen Turan, ancak HDP’nin seçim bildirgesinin gündemde yer tuttuğunu vurguladı.

Daha sonra söz alan HDP Adana Milletvekili Adayı Meral Danış Beştaş ise konuşmasını Kürtçe yaptı. Danış konuşmasında 7 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekerken, HDP’nin barajı aşmasının tüm halklar için gerekli olduğunu söyledi.

MARİFET ÇOCUKLARI AYAĞINA ÇAĞIRMAKTA DEĞİL

Evrensel'de yer alan habere göre, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise konuşmasına tarım işçilerinin kendi imkanları ile hazırladıkları alanın bozulmamasını isteyerek, 8 Haziran’da seçim zaferini kutlamak için alanın gerekli olduğunu söyledi. Açıkladıkları seçim bildirgesindeki her söylemi yerine getireceklerini belirtti. Çukurova’nın bereketli topraklarında olduklarını ve uygulanan politikalarla tarımın ve çiftçiliğin bitirildiğine dikkat çeken Yüksekdağ, AKP’nin tarım politikasını eleştirdi. Yeni Yaşam projesinin tüm halkların geleceği için önemli olduğuna dikkat çeken Yüksekdağ, herkesi bu projeye sahip çıkmaya çağırdı.

23 Nisan çocuk bayramının kutlandığını ifade eden Yüksekdağ, marifetin çocukları ayağına çağırmak olmadığını çocukların ayağına gitmek olduğunun altını çizdi.

Konuşmaların ardından HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Milletvekili adayları ve beraberlerindeki heyet tarım işçileri ile birlikte hazırlanan sofrada yemek yediler.