HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, tutuklu bulunduğu dosyadan 8 ay sonra ilk kez mahkemeye çıkacak. 

Gazete Duvar’dan Özlem Akarsu Çelik’in habere göre, 4 Temmuz’da görülecek duruşmada Yüksekdağ’ı bin avukatın savunması bekleniyor.

4 Temmuz Salı günü görülecek bu duruşma için HDP’nin Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu özel bir çalışma yürütüyor. Parti 1000(bin) avukatla Yüksekdağ’ı savunmaya hazırlanıyor.

ÖNCE AYM SONRA ADLİYE

“Bin avukat savunuyor” hedefiyle yola çıkan HDP, 4 Temmuz Salı günü saat 14.00’te Ankara 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşma öncesi Anayasa Mahkemesi önünde basın açıklaması yapacak.

Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu’ndan Sorumlu MYK üyesi, Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran savunmaya ilişkin, vekâlet çalışmalarının devam ettiğini söyledi ve ekledi: “Eş genel başkanlarımız bir gece yarısı operasyonuyla alelacele tutuklandılar. Figen Yüksekdağ 244 gün sonra gözaltına alındığı ve tutuklandığı dosyadan mahkemeye çıkacak.

Selahattin Demirtaş’ınki ise muhtemelen daha ileri bir tarihe ertelenecek. Olmayan bir dosyayı yaratma çabası içindeler. Konuşmalardan oluşturulan içi boş suç dosyaları var. Bunlar yargının AKP-MHP ittifakının elinde olduğunun kanıtı.

Salı günü duruşma öncesi bir grup avukatla birlikte Anayasa Mahkemesi önünde bir açıklama yaparak bu hukuksuzluğu kamuoyuna bir kez daha anlatacağız.”