HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Adana'da iş adamlarıyla buluştu. Yüksekdağ "7 Haziran'dan bu yana katledilenler 500'e dayandı. Bir iç savaşta ölecek kadar insan öldü. Bunu hala Türkiye halkına normalmiş gibi anlatmaya çalışıyorlar" dedi.

Figen Yüksekdağ, Adana'da tarım işçilerinin ardından iş adamlarıyla bir araya geldi. Yüksekdağ, 7 Haziran'dan bugüne Meclisi adeta feshedilerek, devre dışı bırakıldığını söyledi.

Türkiye halkını seçime mecbur bırakıldığı ifade eden Yüksekdağ şunları söyledi:

"Bir savaşında bir başlangıcı oldu. Türkiye halkını sandığa mecbur bırakmak istiyorlardı. Bunun içinde bir gerekçeye ihtiyaçları vardı. Bunun içinde barış sürecini yerle bir ederek, Türkiye toplumunun evlatlarını gözlerini kırpmadan harcadıkları bir savaşın fitilini ateşlediler. Bu süre içinde dağda, düzde, gerilla da, askerde, poliste sayısız insanımız katledildi. 7 Haziran'dan bu yana katledilenler 500'e dayandı. Bir iç savaşta ölecek kadar insan öldü. Bunu hala Türkiye halkına normalmiş gibi anlatmaya çalışıyorlar. Sanki hiç bir şey yokmuş gibi anlatıyorlar. 6 ay içinde bu memlekette 500'e yakın insan ölmemiş gibi davranıyorlar. Ne acıdır ki bizden de öyle davranmamızı bekliyorlar."