Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özel Harekat Başkanlığı'ndaki iftar programında açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz darbe girişimi davalarını takip ettiğini söyleyen Erdoğan, ”FETÖ davalarını takip ediyorum. Mahkemelerde yaptıkları ahlaksızlar, cezaevlerinde çürürken fayda vermeyecek. İhanetlerinin bedelini ödemeyen tek bir FETÖ’cü kalmayıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir” dedi.

Gezi direnişinin yıl dönümünde yapılan eylemlere değinen Erdoğan, “İki polisimizin şehit olduğu Gezi'nin yıl dönümünü mü kutluyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Bu milleti tehdit eden bedelini ödeyecek, şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Çukur eylemlerinde şehirlerimizi teröristlerden temizleyen kahramanlarımızın her birini alnından öpüyorum. Güvenlik güçlerimizin terör örgütleri ile mücadelesinin bekamız için hayati anlamı var. Ülkemizde oynanan oyun bitmedi, bitmeyecek. Hep milletimizi bölmeye çalıştılar.

15 TEMMUZ DAVALARI

FETÖ davalarını takip ediyorum. Mahkemelerde yaptıkları ahlaksızlıklar, cezaevlerinde çürürken fayda vermeyecek. İhanetlerinin bedelini ödemeyen tek bir FETÖ’cü kalmayıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir. Birileri Pensilvanya'ya, Yunanistan'a kaçabilir. Ama bizim öyle bir durumumuz yok. Bizim başka vatanımız yok. Vatanımızda parya olmaktansa adam gibi öleceğiz. Tüm güçlerini milletimiz arasında fitne çıkarmaya harcadılar. Milletimiz bu oyunların hiçbirine gelmedi.

KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ

Türkiye'de muhalefet partisinin başındaki zat, benim bu işaretimi (Rabia işareti) çok kıskanmış, herhalde çok da hoşuna gitmiş. 'Bir terör örgütünün işaretini kullanan' diyor. İçini söyle içini. Bu işaretin içeriğinde ne var. Bu işaretin içinde tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet var. Acaba beyefendi, sen bu ülkede tek millet değil de, çok millet mi istiyorsun, ondan mı rahatsız oldun?

GEZİ DİRENİŞİ

(Gezi Parkı eylemlerinin yıl dönümünde yapılan eylemlere ilişkin) İki polisimizin şehit olduğu Gezi'nin yıl dönümünü mü kutluyorsunuz?

SURİYE’DEKİ GELİŞMELER

Ülkemize karşı faaliyet gösterenlerin başlarını, nerede olurlarsa olsunlar bulup ezmek bizim görevimizdir. Türkiye'yi tacize, tehdide yeltenenler bunun bedelini ödeyecekler.

Yurt içindeki operasyonlar başarıyla sürerken Suriye'de gerçekleştirdiğimiz Fırat Kalkanı Harekatı ile Irak'taki Sincar ve Karaçok dağlarına yaptığımız operasyonlar, yeni terörle mücadele konseptimizin ilk adımlarıdır. Artık, öyle Türkiye ile 'şöyle uğraşalım, böyle uğraşalım' yok. Ya masada otururuz, konuşuruz, arazide beraber çalışırız. Yoksa kalkıp da Türkiye'yi tacize, tehdide yeltenenler bunun bedelini öderler, bunu bilecekler.

Çukur eylemlerinde şehirlerimizi teröristlerden temizleyen kahramanlarımızın her birini alnından öpüyorum.