Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim İl Örgütü'ne aday adaylığı için başvurusunu gerçekleştiren sanatçı Ferhat Tunç, Meclis çatısı altında Dersimliler ve ezilenleri temsil etmek için bu kararı aldığını belirtti.

Ferhat Tunç, yaptığı basın açıklamasında, "Siyaset, Türkiye'de kirliliğin içerisinde anlam ve değerini yitirse de bizler açısında halkın değişim ve dönüşümünün bir aracı olarak değerini koruyor. Halkın siyasetini yapmanın temel gerekçesinin ise halkın çıkarlarını ve geleceğe dönük planlamalarına layık olmaktan geçtiğine inanıyorum. Kendimi bildim bileli mücadelenin içinde bulunmaya gayret ettim. Yeri geldi sanatımla emek vermeye çalıştım, yeri geldi halkla birlikte gaz yedik, hapis yattık." dedi.

"SANATÇININ ŞARKI SÖYLEMEKLE YETİNMEMESİ GEREKTİĞİNE İNANDIM"

Tunç, 2011 yılında da milletvekili seçimlerinde aday adayı olduğunu, ancak bazı nedenlerden ötürü seçilemediğini ifade etti.

Tunç, şunları ifade etti: "2011 seçimlerinde Dersim halkının teveccühü ile aday olmuştum ama halkın tercihi o günün koşullarında ve sonrasında öz eleştirimizde de belirttiğimiz eksiklerden kaynaklı olarak partimden, benden yana olmamıştı. Dersim halkının tercihine saygı göstermek gerekiyordu ve öyle yaptım. Hizmet etmeyi sürdürdüm. 2011 seçimlerinin ardından geri adım atmayı düşünmedim, her platformda Dersim'in sesi olmaya çaba gösterdim. Yeri geldi halaya durup halkın sevincini paylaştım, yeri geldi zehirli gazlar kullanılarak katledilen kadın ve çocuklara ait kemiklerin ortaya çıkmasını sağladım. Sanatçının şarkı söylemekle yetinmemesi gerektiğine inandım. Eksiklerimle hatalarımla Dersimlilere, bestesini dillendirdiğim halka layık olmaya çalıştım."

"HDP'NİN MECLİS'TE BULUNMASININ BÜYÜK ÖNEMİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Dersimlilerin, yazgısını belirleyecek bir güç olmayı en çok hak eden toplumlardan biri olduğunu belirten Tunç, "HDP ile Meclis çatısında Dersimlileri, ezilenleri temsil etmeye, onların dert ve umutlarını bütün gücümle, sonuç alıncaya kadar yansıtmaya, haykırmaya adayım. AKP'nin düşüşe geçtiği, CHP'nin alternatif olamadığı ve neredeyse olamayacağını ispatlamak adına elinden geleni yaptığı bir dönemde yükselişe geçen HDP'nin 'Yeni Yaşam' projesiyle özgür ve mutlu bir ülke, özgür ve mutlu bir Dersim'in uzak ihtimal olmadığı anlaşılmış durumda. Barışın, emeğin, demokrasinin en çok gerektiği ve bunları hâkim kılmanın en çok yakınlaştığı bir dönemde HDP'nin Meclis'te bulunmasının büyük önemi olduğunu düşünüyorum. AKP'yi geriletecek ve giderek siyaset sahnesinden silecek tek güç olarak HDP'nin desteklenmesi politik olduğu kadar vicdani bir koşuldur da. Dersim'in yaptığı her tercihin bir anlamı da karşılığı da vardır. 7 Haziran'daki tercihi de tarihsel duruşunun tezahürü olacaktır." şeklinde konuştu.

"KENDİMİ DERSİM’İN VİCDANINA ADIYORUM"

Tunç, ihalelerle değil hak ihlalleriyle ilgilenmeyi dert edinen biri olarak aday olmaya karar verdiğine işaret ederek, "Sizler için kabul görmeyen her ne varsa, hepsini en ciddi muhalefetle reddetmek, tüm beklentileriniz için hiçbir bedele aldırış etmeden çalışmak için adayınızım. Dersim'in bir evladı olarak üzerime düşeni yapmak, halkıma layık olmak istiyorum. Kendimi Dersim'in vicdanına ve kutsallığına adıyorum." diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com