Tarsus'ta milletvekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmak istenmesine dönük düzenlenen "Demokratik siyasetle buluşma" toplantısında konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kastederek "Gün gelecek Kürt halkına karşı, yaptıkları, halklara karşı işlediği suçlar savaş suçları kapsamında yargılanacak. Gün gelecek bu halk senin bu vahşetinin bu ölümlerin, katliamların hesabını soracak" dedi.

'SAVAŞ SUÇLARI KAPSAMINDA YARGILANACAK'

Ferhat Encü, hükümetin Kürtlere karşı kirli ve vahşi bir savaş yürüttüğünü dile getirerek, "Bu savaş Kürtlerin varlığına karşı, bu savaş kardeşliğe karşı olan bir savaş. Bu savaş Saray’ın savaşı bu savaş tek adamın iktidar savaşı. Tek adam diktatörlüğünün savaşı" dedi. Encü, savaş suçu işlendiğini hatırlatarak, "Gün gelecek Kürt halkına karşı, halklara karşı işlediği savaş suçları kapsamında yargılanacak. Gün gelecek bu halk senin bu vahşetinin bu ölümlerin, katliamların hesabını soracak" dedi.

'DEMOKRASİYE DARBE'

Dokunulmazlık fezlekelerinin savaşın gelinen son aşaması olarak niteleyen ve dokunulmazlıkların kısa bir süre içerisinde oylanacağını söyleyen Encü, "Biz şahsi düşünmüyoruz. Kürt özgürlük hareketini sürdürenler 94 yıllarını da yaşamış. Bütün vekillerimiz cezaevi yolarından geçmiştir. Bu dokunulmazlıklar şahsımıza değil, demokrasiye ve halkın iradesine karşı bir saldırıdır. Özgürlük mücadelesine ve kardeşliğe, adalete karşı bir saldırıdır. Hiçbir arkadaşımızın fezlekesinde yüz kızartıcı bir suç yok. Sadece halkın taleplerini dile getirdi. Halkın yanında olduğumuz için onlarla omuz omuza mücadele verdiğimiz için fezlekeler hazırlandı" dedi. 

Fezlekelerin halkın mücadelesine ve ülkenin demokrasisine vurulmuş en büyük darbe olduğunu söyleyen Encü, "Çünkü HDP onun bütün kirli politikalarını açığa çıkarmıştır. O yüzden HDP hedef haline gelmiştir" ifadelerini kullandı.

'ÇÖZÜM SÜRECİNE GERİ DÖNÜLMELİ'

Toplantıda bulunan HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan ise HDP'li vekiller olarak da boyun eğmeyeceklerini dile getirerek, gelinen noktada çözümün tek adresinin PKK Lideri Abdullah Öcalan olduğunu hatırlattı. Dilek Öcalan şöyle sözlerini sürdürdü: "Öcalan şahsında Kürt halkı yok sayılıyor. Sayın Öcalan'ın özgürlüğünü alana kadar mücadelemiz devam edecek. Sayın Öcalan baş müzakereci olarak, Kürt Halk Önderi olarak özgür bir şekilde yeniden çözüm sürecine geri dönülmeli."

Kaynak: DİHA