Erdoğan’ın her fırsatta diline doladığı feministler, 7 Haziran genel seçimlerinde HDP'yi destekleyeceklerini duyurdu.İnternet üzerinden bir imza kampanyası başlatan feministler İmza vermek isteyenlere 17 Nisan’a kadar çağrıda bulundu.

"HDP'ye oy veriyor ve HDP'ye oy vermeye çağırıyoruz" diyen feministler, "HDP'nin Meclis'te olmasının bu anti-demokratik ve otoriter rejime karşı, siyaset alanlarımızın genişletilmesi için bir yol açacağını düşünüyoruz" dedi.

Feministler yaptıkları açıklamada şunları belirtti: "Merkezileşmeye ve tek tipleşmeye karşı tutumu, önerdiği çoğulcu siyaset, sokakla bağını koparmayarak siyaseti meclise indirgememe, ezilen kimlikleri tanıma ve taleplerini merkeze alma hedefleriyle HDP'nin siyaseten farklı bir yönelimde olduğunu görüyoruz. Kürt sorununun kalıcı çözümü ve barış için HDP'nin mecliste olması bizce elzem. Ayrıca, başta Kürt kadın hareketi olmak üzere, HDP'de kadınların mücadelesi sonucunda elde edilmiş kazanımların da üzerinden atlanmayacak önemde olduğunu düşünüyoruz."