ABD’nin IŞİD’e karşı Suriye’ye yaptığı hava operasyonu Fatih Camii'nde Cuma namazı çıkışı protesto edildi. Eylemciler, operasyonda ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Cumhuriyet gazetesinden Erk Acarer'in haberi şöyle:

Fatih Cami’nde ölen IŞİD militanları için gıyabi cenaze namazı kılındı. Kendi aralarında örgütlenen ve sosyal medyada birkaç gündür çağrı yapan cihatçı örgüt sempatizanları, dün Fatih Cami’nde kılınan cuma namazının ardından IŞİD bayrakları açtılar. Sınırlı çapta güvenlik önlemi alan emniyet ise, “Suriye halkıyla dayanışma” organizasyonu adı altında, üstü kapalı bir biçimde

Gösteri sırasında, çocukların ellerine cihatçı örgütlerin bayraklarının tutuşturulması dikkat çekiciydi. IŞİD’le ilgili konuştuğumuz örgüt sempatizanları, net ifadelerle “Suriye ve Irak'ta cihat için çarpışanların yanındayız. Ölenlerin hepsi Allah yolunda şehit düştüler” dediler.

Eylemciler yaptıkları açıklamada, “Amerikan emperyalizmini, Esad rejimini ve insanların ölümünü kınadıklarını” söyleyerek, söz konusu protestonun IŞİD’e destek vermek için yapılmadığını iddia ettiler. Ne var ki açılan örgüt bayrakları, cihatçılar için kılınan gıyabi cenaze namazı ve “onların yanıdayız” söylemleri bu açıklamaların gerçeği yansıtmadığını gözler önüne serdi.

Öte yandan, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde IŞID karşıtı afişlerin kaldırılmasını isteyen Müslüman Gençlik(Müs-Genç) üyeleri ile sol görüşlü öğrenciler arasında kavga yaşandı. Özel güvenlik birimlerinin uzun süre müdahale etmediği olayda, çivili sopalı grubun saldırısı sonucu bir öğrenci başında yaralandı. Okula giren polis 3 Müs-Genç üyesini gözaltına aldı.