Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Ovacık Belediye Başkan Fatih Mehmet Maçoğlu’nun Dersim Belediye Başkan Adayı gösterileceğini açıkladı.

Adaylığıyla ilgili açıklamaya yapan Maçoğlu, “Dersim belediyesini biz kazanacağız. Türkiye’ye halkçı bir belediye örneği, katılımcı bir belediye modeli ve şeffaf bir belediye örneğini Tunceli merkezde de göstereceğiz” diye konuştu.

SMF, yazılı açıklama ile Dersim’deki belediye başkan adaylarını duyurdu.

Açıklamada, “Tüm çalışmalarımızdaki hedef; emekçi ve ezilen halk kitlelerini devrim ve sosyalizm yürüyüşüne götürmek, kitleleri örgütlemek, onları özne hale getirmek, kendi yaşamı hakkında birinci dereceden söz sahibi olmalarını sağlamaktır. Temel hedefimiz halkın kendini, kentini, ülkesini kendisinin yönetmesidir” denildi.

SMF’nin adayları şöyle:

Mazgirt Belediye Başkan Adayı Derya Öz, Pülümür Belediye Başkan Adayı Birgül Çiçek Ateş, Merkez Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu, Hozat Belediye Başkan Adayı Yılmaz Cesur, Ovacık Belediye Başkan Adayı Hayati Güngören.

‘HALKÇI BELEDİYECİLİK KONUSUNDA ÖRNEK OLDUK’

Adaylığıyla ilgili açıklama yapan Fatih Mehmet Maçoğlu, “5 yıldır Ovacık deneyimi yaşıyorum. Halkçı belediyecilik, şeffaf belediyecilik ve katılımcı belediyecilik konusunda Türkiye’ye örnek bir belediye olduk. Halkı üretime kattık, kurduğumuz kooperatifler ile halkı üretime katarak köylünün organik ürünlerini Türkiye pazarında belli bir standarda getirdik” dedi.

“Amacımız halkçı belediyeciliği Tunceli merkezde de Türkiye’ye tanıtmak” diyen Maçoğlu, “Seçimi kazanacağımızdan hiçbir kuşkumuz yok. 31 Mart Pazar akşamı Dersim Belediyesi’ni biz kazanacağız. Türkiye’ye halkçı bir belediye örneği, katılımcı bir belediye modeli ve şeffaf bir belediye örneğini Tunceli merkezde de göstereceğiz. Dersim halkı adaylığımı büyük bir sevinçle karşıladı, çalışmalarımıza başladık” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Duvar