Antalya'da 43 yaşındaki İbrahim Erim hakkında, kişisel facebook sayfasından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 'hırsız' dediği gerekçesiyle 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Antalya Cumhuriyet Savcısı Behçet Tufan Turan tarafından yürütülen soruşturma, İbrahim Erim'in, facebook üzerinden 'gerçek dışı bilgilerin bulunduğu içerikleri paylaştığı' şikayetiyle başlatıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mağdur olarak yer aldığı iddianamede Erim'in, Başbakan Erdoğan'ı 'hırsızlıkla' suçladığı paylaşımlara yer verildi.

İbrahim Erim hakkında kamu görevlisine hakaret ve suç işlemeye alenen tahrik etme suçlamasıyla 7 yıla kadar hapis istenen iddianamede, "Demokratik bir ülkede hakim teminatında gerçekleştirilen serbest seçimler sonucu Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak görev yapan mağdura faşist yönetim şekillerinin hüküm sürdüğü ülkeleri yönetenlere ya da monarşik rejimlerdeki devlet başkanlarına atıfta bulunarak rencide edici mesajlar yayınlandığı" kaydedildi.

Ayrıca yolsuzluk iddialarıyla ilgili doğrudan mağdurun ilişkilendirildiğini, Başbakan Erdoğan'ın kişilik haklarını ve haysiyetini rencide edici ibareler kullanıldığını savunan Savcı Turan, şüpheli Erim'in aynı zamanda arkadaş listesinde ekli kişileri sokağa çıkararak legal olmayan eylemlerde bulunmaya alenen tahrik ettiğini savundu.

İbrahim Erim ise olayla ilgili savunmasında, paylaşımların yapıldığı facebook profilinin kendisine ait olduğunu kabul ederken, 17 Aralık ve sonrasında gelişen olaylarla bir vatandaş duyarlılığı içinde yaklaştığını, hakaret ve insanları suç işlemeye tahrik amacı bulunmadığını dile getirdi.

Antalya 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianameye ilişkin ilk duruşma 18 Eylül'de görülecek.