Zapatista Ulusal Kurtuluş Ordusu (EZLN), İsrail'in Gazze'deki katliamını kınadı. Kumandan Tacho, eskiden olduğu gibi Meksika halkının Filistin'e kucak açması gerektiğini belirterek, "İsrail'in Filistin topraklarında yaptığı şey bir imha savaşıdır" dedi.

Meksika'daki Zapatista Ulusal Kurtuluş Ordusu (EZLN) Genel Komutanlığı'na bağlı Yeraltı Devrimci Yerel Komitesi adına Kumandan Tacho, Filistin'e yönelik saldırılara ilişkin açıklama yaptı.

Zapatista kumandanlarından Tacho, yaptığı açıklamada, Zapatista Yer Altı Örgütü'nün Filistin halkıyla olan dayanışmasını belirterek, "Tıpkı daha önce ve her zaman yaptığımız gibi Filistinlileri kucaklayın" dedi. Siyonist İsrail devletinin Filistin'de yürüttüğü savaşın imha savaşı olduğunu belirten Kumandan Tacho, süregelen savaşın eşit şartlar altında gerçekleşmeyen bir savaş olduğuna dikkat çekti.

Kumandan Tacho'nun açıklaması şöyle devam etti:

"Bugün neoliberal kapitalist işgalcilerin daha çok zarar verdiğini görmekteyiz. Biz yer altınını gizemli halkları olarak biliyoruz ki bugün yaşananlar 'çatışma' değil, bir 'katliamdır'. Ve biz biliyoruz ki İsrail hükümeti Filistin halkı üzerinde bir imha savaşı gerçekleştirmektedir. Bunun ötesinde geriye kalan her şey gerçeği gizlemek için söylenen sözlerdir. Ancak biz ayrıca şunu da biliyoruz ki, Filistin halkı direnecek ve tekrar yükselişe geçecektir. Onlar bir kez daha yürümeye başlayacak. Ve Filistin halkı her ne kadar harita üzerinden uzaklarda olsak da Zapatista halkının bugün, daha önce ve her zaman olduğu gibi bütün yüreğimizle Filistinlileri kucakladığımızı görecek. (ETHA)