7 Haziran seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) desteğini açıklayan isimlerden olan yönetmen Ezel Akay, "Herkes HDP'ye oy versin de sevaba hep birlikte ortak olalım," dedi.

HDP'ye destek veren isimlerden birisi de kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerden olan yönetmen Ezel Akay. "Tabutta Rövaşata", "Şelale" , "Güneşe Yolculuk" gibi filmlerin yapımcılığını üstlenen, "Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak" filminin genel yapım sorumlusu olan ve "Neredesin Firuze" ve "Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?" filmlerinin de yönetmeni olan Ezel Akay, HDP'ye ilişkin görüşlerini Dicle Haber Ajansı ile paylaştı:

HDP'NİN ADAY LİSTESİ SAMİMİYETİNİ GÖSTERİYOR

"HDP'nin aday listesi HDP'nin söyleminde ne kadar samimi olduğunu gösterdi. HDP bu listesi ile aynı zamanda Türkiye'de diğer siyasi partilere de örnek olduğu. Daha önemlisi artık bütün partiler böyle yapmaya çalışıyor. Mesela kadın adaylar. HDP'nin kadın hareketi bu kadar güçlü olmasaydı gazeteler 'Hangi partide kaç kadın aday var' diye haber yazmazlardı. Siyasette esas olarak önemli olan da bu zaten. Başka siyasetlere ilham vermek hatta onları vazgeçilmez argümanlarla kendi taleplerine yaklaştırmak. HDP bunu başardı.

HDP ÇOK ŞEYİ DEĞİŞTİRECEK

"Türkiye'nin en büyük eksikliği gerçek anlamda özgürlük ve yaratıcılıktı ve HDP bu alanda çok fazla şeyi değiştirecek. HDP kesinlikle çok fazla şeyi değiştirecek. Bu çok açık ve artık herkes bunu görüyor.

SEVABA HEP BİRLİKTE ORTAK OLALIM

"Herkes oy versin de içimizde kalmasın; 'o verseydi bu olur muydu bu verseydi ne olurdu?' demeyelim. Sevaba hep birlikte ortak olalım."