AK Parti'nin düzenlediği ikinci miting şu sıralar Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı'nda yapılıyor.

Polise Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'nı temizlemesi için kendisinin talimat verdiğini belirten Erdoğan, "Bu benim başbakanlık görevim" dedi. 

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

'GEZİ PARKI BOŞALTILDI VE BU MİLLETE TESLİM EDİLDİ'
 
Şu anda gezi parkı boşaltıldı. Taksim meydanı boşaltıldı. Ve bu millete teslim edildi. Belediye gezi parkını temizledi. Yeşillendirmesini yapıyor, çevre düzenlemesini yapıyor. Atatürk anıt çevresindeki çiçeklendirme yapıldı. Kim bu çevreci Ak parti iktidarı.

Bunların çevrecilikle alakası yok. Bunlar yeşili yok ederler. Bunların dikili ağacı yoktur bu ülkede. Uyarıyorum, bugün yine çağrı yaptılar. Ne için “meydana gelin” dediler. Saat 16.00’da çağrı yaptılar. Aklı selime davet ediyorum. Lütfen bu oyuna gelmeyiniz. Ben sizin hizmetkarınız olduğumu söyledim efendi değil. İstanbul’daki hizmetler ortada. Bu başbakan İstanbul’daki çöp dağlarını, hava kirliliğinden, susuzluktan gideren belediye başkanı.

'HİÇ KİMSENİN TUZAĞI BİZE İŞLEMEZ'
 
Bu millet hukuka, demokrasiye, kendi iradesine her zaman sahip çıktı.

Hukuka sahip çıkıyor muyuz, milli iradeye sahip çıkıyor muyuz, bizimle misin İstanbul? Beraber miyiz İstanbul, bir miyiz, beraber miyiz, kardeş miyiz? İşte bu… İşte Türkiye bu. Yazılı ve görsel medya, sosyal medya bunu da saptırmasız bunu da… cibilliyeti belli bunların, saptıran yine saptırır. Dost da düşman da şunu anlasın, Türkiye sadece Taksim Meydan'ı, Kuğulu park, Alsancak'tan ibaret değildir.

Türkiye Kasımpaşadır. Türkiye Fatih, Üsküdar’dır. Türkiye Keçiören, Altındağı, Kayseri, Sivas, Erzurum, Samsundur. Türkiye Mersin, Adana, Antalya, Trabzon, Rize, Muğla, Muş, Diyarbakır, Yozgattır.

Türkiye 76 milyonun kardeşçe yaşadığı bir devlet, millettir. Sizinle bizim yanımızda, arkamızda oluğunuz sürece endişe etmeyin, 2014 Mart’ta sandıkları siz patlatacaksınız. Türkiye tüm ortadoğuyu bir ve beraber kuran Selçukluların torunlarının ülkesidir. Türkiye Osmanlı cihan devletinin ülkesidir. Türkiye 7 düvele karşı savaşmış, cumhuriyeti kurmuş bir ülkedir, hiç kimsenin tuzağı bize işlemez. Hiç kimsenin çirkin senaryosu bize dokunamaz.

 'AP BİZİMLE İLGİLİ KARAR ALMIŞ, HADDİNİ BİL'
 
Türkiye uluslar arası medya kuruluşlarının üzerinde operasyon yapabileceği bir ülke değildir. Utanmadan “Türkiye baharına hazır olun” diyorlar. Türkyiede bazı kendi bilmezler, dışarıda da onların uzantıları olan kendini bilmezler. Türkiye baharı 3 kasım 2002de oldu. Bunların gözü var görmez, kulağı var duymaz, dili var gerçeği söylemez. Ama işte millet işte kanıt.

Türkiye sosyal medya üzerinden, üzerinde ameliyat yapılacak bir ülke değildir. AP bizimle ilgili karar almış. Haddini bil. Sen Türkiye ile karar almaya yetkili misin. Sizin aldığınız kararı ilk gün tanımıyoruz dedik. Türkiye AB üyesi değil, müzakereci. Siz samimi iseniz, Yunanistan’da bu kadar eylemler oldu, kalktınız yüzmilyarlarca euro yardım ettiniz. İngiltyere’de daha yeni, G8 ile ilgili olarak 50 tane gösteri yapanı gözaltına aldılar. İngiltere ile ne karar aldınız, Almanya’da Fransa’da bu tür olaylar oldu. Karar alabildin mi? Yerli ve yabancı birlikte hareket eden yazılı ve görsel medyaya sesleniyorum. Dürüst, namuslu oldun. Basın ahlakı diye bir şey var. Eğer Tayyip Erdoğan'ın dürüst olmadığını düşünüyorsanız yanılıyorsunz.

Dik durduk ama dikleşmeyeceğiz. Ama bunlar güdülen iktidarlara alışmışlardı. İstediklerini indiriyor, istediklerini getiriyorlardır. İşte bazı medya kuruluşları aynı oyunun içindediyler. Faiz lobisi ortaya çıktı. Hepsi ortaya çıktı.

'Bu uluslararası medya Suriye'yi görmez, Suriye'deki vahşeti görmez'
 
'OTELLERİNDE EYLEMCİLERİ YATIRANLARDAN HESAP SORACAĞIZ'

Kendi otellerinde terörle işbirliği yapanları, yatırıp kaldıranları iyi biliyoruz. Bunların hesabı sorulmayacak mı? Bunların hesabını sormazsak millet bizden hesap sorar.

Bu uluslararası medya Suriye'yi görmez, Suriye'deki vahşeti görmez. Bu AP, Filistin'deki katliamı görmez, Gazze'de olan bitenleri görmez.

Türkiye nereden nereye geldi. Buna tahammül edemiyorlar. Rahatsız oluyorlar. Biz kararlı bir şekilde bu yolculuğu devam ettireceğiz.

Eğer Türkiye'yi tanımak, anlamak isteyenler varsa, gerçek bir Türkiye fotoğrafını yansıtmak isteyen varsa, gelsinler kitlesel örgütleri, Ak Parti'yi tanımaya çalışsınlar o zaman gerçeği görsünler.

 'KENDİ YAŞAM TARZLARINI TÜRKİYE'NİN GENELİ GİBİ YANSITANLAR...'
 
Kendi ideolojilerini, kendi yaşam tazlarını Türkiye'nin geneli gibi yansıtanlar, Avrupalı muhataplarını yerinde görsünler. Oradaki dostlarımızın dezenformasyon karşısında durmasını istiyorum.

Millet bize bir emanet verdi. Hakkıyla götürmenin gayreti içindeyiz.

Yaşı 20-25 olan, Gezi Parkı'nda olan gençler. Samimi olanlar çekildi. Ama arkadaşının dinindendir. O samimi olan gençler, “3-5  çapulcu”dan rahatsız olanlar oldu. Çapulcu, kamu düzenini bozmaya çalışanlara denir. Bunlar kamu düzenini bozmak isteyenler değil mi, bunlar terör örgütleriyle birlikte olanlar değil mi? Bunları es mi geçeceğiz? 10 yıl önce polisin sınırsız güç kullanma hakkı vardı. Biz bunu kaldırdık. Polisin müdahalesini hukukun çerçevesi içine aldığımızı bildikleri halde aldıkları tavrı anlamak mümkün değil.

Kararlılıkla aldığımız kararları uyguladık. Üstünlerin hukukundan, hukukun üstülüğüne geçişi biz sağladık .ifade özgürlüğünün, toplantı, yürüyüş yapmak ksııtlanmıştı. Bunların önünü  açtık. Bunları görmüyor musunuz?

 'AKM'DE TERÖRİSTLERİN PANKARTLARI POSTERLERİ VARDI' 

Siz miting yapmak sitediniz de müsaade mi etmedik. Toplantı yapmak istediniz de müsaade mi edilmedi. Ama nerede, miting alanı neresiyle orası. Bize ne dediler biliyor musunuz? Biz istediğimiz yerde miting yapabilmeliyiz. Şimdi bunlar ne diyeceksin? Kibarca, bu ülke yol geçen hanı değil” dedim. İstediğin yerde, istediğin gibi miting yapmazsın. Neresi gösterilirse orada yaparsın. Neden? Şu anda Beyoğlu'nda, Taksim'de 30 bin otel boşaldı. O çevreki tüm esnaf kan ağlıyor. 18 gündür cam çerçeve her şey kırıldı. Yazık değil mi zararları kim karşılayacak? Ankarada bütün otobüs durakları, seramikler yıkıldır, kırıldı. 200’den fazla sivil araç yakıldı, yıkıldı. Kamu binaları yakıldı, yıkıldı.

AKM işgal edildi. Kimler tarafında, illegal ve legal zannedilen örgütler tarafından. Oraya paçavralar asıldı. Teröristlerin pankartları posterleri vardı. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'na da hakaretler vardı. Onları oradan indirmeyecektik de ne yapacaktık? (ntv,t24)