28 Şubat Davasında savunma yapan dönemin Genelkurmay İstihbarat Başkanı emekli Korgeneral Çetin Saner, dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener'i ‘Yağlı kazığa oturtmakla' tehdit ettiğini kabul etti. 28 Şubat sürecinde, Genelkurmay önünde bir sivil emniyet aracı nedeniyle yaşanan tartışmanın ardından, Saner, İçişleri Bakanı Akşener'i bir aracı vasıtasıyla tehdit etmişti.

ÖNCE O BEYANI REDDETMİŞTİ

Savcılık sorgusunda "Akşener'i ‘yağlı kazığa oturmak'la tehdit ettiniz mi?" sorusuna önce "Böyle bir beyanım olmadı" cevabı verip sorgunun devamında "Sinirle bir takım sözler sarfettim. Kazık meselesini hatırlamıyorum" diyen Saner, dünkü duruşmada ‘yağlı kazık' tendidini kabul etti.

'AYIP ETMİŞİM, HİCAP DUYUYORUM'


Dünkü duruşmadaki savunmasında hakkındaki tüm iddiaları yalanlayan emekli Korgeneral Saner, dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener'e söylediği ilişkin sözlerle ilgili olarak da konunun BÇG ve Hükümeti düşürmekle ilgisinin bulunmadığını savunan Saner, Akşener'den gerekli şekilde özür dilediğini savundu. Saner, "Evet ayıp etmişim. Yakışmamıştır. Özür de diledim. Herhalde duymadı ya da duymak istemedi. Benim halen hicap duyduğum sözleri ağır bulduysa beni mahkemeye verseydi" dedi. Saner, Meral Akşener'in, tehdit edilmediğini ve korkmadığını katıldığı bir TV programında da dile getirdiğini anlattı.

'BEN KİBAR İSTANBUL ÇOCUĞUYUM'

Saner, müşteki avukatının Akşener'e ilişkin sözlerini anımsatarak, "Çetin Saner olarak üslubunuz bu şekilde midir" sorusu üzerine, Saner, "Benim üslubum bu değildir. Ben kibar İstanbul çocuğuyum" diye yanıt verdi. "Askerlikte kanunsuz emire uyulur mu" sorusuna ise Saner, "Askerlikte alınan emir harfiyen uygulanır. Ben hiçbir komutanımdan kanunsuz emir almadım, kanunsuz iş yapmadım" dedi. (Star)