‘Önemli’ bir AKP’li, yolsuzluk iddialarını  değerlendirirken adeta itirafta bulundu: “Evde hırsız var diye, evi yaktırmazdık.”

Radikal’den Murat Yetkin’in bugünkü köşesinde aktardığına göre  ‘görmüş geçirmiş, liberalken, sosyal demokratken, merkez sağ iken gelip katılanlardan değil, AKP’nin çok öncesinden kökten muhafazakâr’ bu AKP’linin değerlendirmesi şöyle: “Partiyi büyük bir aile gibi düşünün; Başbakan’ı da bu ailenin büyüğü gibi. Yolsuzluk iddiaları ortaya atılınca, ne ‘cemaat’in ne de onların iddiaları üzerinde siyaset inşa eden muhalefet partilerinin tutumu suçun şahsiliği ve sadece varsa suçlunun cezalandırılması şeklinde oldu. Onlar da bir kısım medya da o suçlamalar ve suçlananlar üzerinden doğrudan Başbakan’ı hedef aldılar. Onu devirmeye çalıştılar.”

‘CEZASINI BİZ VEREBİLİRİZ’

Söz konusu AKP’li, ‘partideki genel kanaat’i de şu sözlerle anlattı:  “Yani içinde hırsızlar var diye bütün evi, bizim evimizi yakmayı hedeflediler. Anladık ki bunların amacı hükümeti devirmektir. Hükümet, Erdoğan için siyaseten en önemli şeydir; hepimiz için de öyledir. Evde hırsız var diye, evi yaktırmazdık. Gerekirse hırsızlık yapılmışsa ortalık yatıştıktan sonra onların cezasını biz kendimiz verebiliriz. Onların amacı memleketin menfaatine sadece hırsızları cezalandırmak olsaydı, belki biz de başka türlü davranabilirdik.”