Saadet Partisi (SP) dün Eskişehir Hamamyolu'nda "Zina suç olsun", "Eşcinsellik ahlaksızlıktır" yazan bir pankart açarak basın açıklaması yaptı.

 

SP Gençlik Kolları'na üye yaklaşık 10 kişilik grup stantlar açtı. Gruptaki kadınlar ve erkekler birbirlerinden uzak ayrı stantlarda yer alırken, yeni anayasada zinanın ve eşcinselliğin suç olarak yer alması amacıyla imza toplandı.

 

Saadet Partililer, "Eşcinselliğin eskiden suçken sonradan anayasadan çıkarıldığını" belirterek, yeniden suç sayılmasını istedi. Oysa eşcinsellik hiçbir zaman suç olarak anayasada ya da kanunlarda yer almadı.

 

MOREL'DEN SUÇ DUYURUSU

Stantlardan haberdar olan MorEl Eskişehir LGBTT üyesi bir grup aktivist ise "halkı alenen bir gruba karşı kin ve düşmanlığa sevk etmek" suçu işlendiği için Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ne stantlarla ilgili suç duyurusunda bulundu. Ancak gösteri ve stantların Eskişehir Valiliği tarafından izinli olduğu gerekçesiyle başvurular kabul edilmedi.

 

MorEl üyeleri, Emniyet Müdürlüğü'nden çıkarken yaptıkları açıklamada bu nefret suçunun takipçisi olacaklarını ve imza kampanyasının belirtildiği üzere üç gün devam etmesi halinde savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirttiler. (Erman KARAGÖZ / Bianet)