MHP’de kongre tartışmalarının yaşandığı dönemde başkanlığa soyunan partinin eski milletvekili Sinan Oğan, 18 maddelik anayasa değişiklik teklifinin tamamının kabul edilmeyeceğini savundu. Oğan, “Bu Anayasa, MHP’nin kapatılmasının önünü açacak ve ülkücüler buna müsaade etmeyecek” dedi. 

RS FM’den Yavuz Oğhan’a konuşan eski MHP'li vekil Sinan Oğan, oylamada yaşanacak olası ‘fire’lerin önümüzdeki süreçte daha fazla görüleceğini öne sürdü.

Beklentilerinin altında fire olduğunu kaydeden Oğan, “MHP’nin asıl tepkisi önümüzdeki süreçte ortaya çıkacak. Bazı maddelerde fireler yükselecek ve göreceksiniz bu tasarı 18 madde olarak hayata geçmeyecek. Kurulmak istenen sistem düşecek” dedi.

‘Neden MHP’ye kilit vurulmasına müsaade ediliyor’

Yeni anayasayla MHP’nin kapatılmasının da önünün açıldığını savunan Oğan, “İki partili sistemde dördüncü parti konumundaki MHP olmayacaktır. Bu MHP’nin kapatılması demek ve buna ülkücüler müsaade etmez” diye konuştu.

Diken'de yer alan habere göre Oğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sayın Bahçeli bunları görmüyor olamaz ama neden bu şekilde bir şey yaptığını ne ben ne de 40 yıllık arkadaşları anlayabilmiş değil. Çünkü bir yıl öncesine dek, başkanlık sisteminin bebek katili Öcalan tarafından dikte edildiğini, bu sistemin ülkeyi parçalayacağını söyleyen kendisi idi. Şimdi neden MHP’nin kapısına kilit vurulmasına müsaade ediyor bilemiyoruz.

"AHMET HAKAN'A TALİMAT VERİLDİ"

Saray’dan Hürriyet yazarı ve CNN Türk programcısı Ahmet Hakan’a gelen bir telefonla programlara artık çıkarılmaması için talimat verildiğini iddia eden Oğan, “Böyle bir demokrasi anlayışı olamaz. Televizyonlarda, meydanlarda sen düşünceni istediğin gibi savunacak, propagandanı yapacaksın fakat başka herhangi bir kişi konuşamayacak. Bu kabul edilemez” dedi.

REFERANDUM İÇİN 330 VEKİLİN OYU GEREK 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Meclis’te de, referandumda da ‘Evet’ oyu vereceğini söylediği, HDP ve CHP’nin rejim değişikliği getireceği için karşı çıktığı anayasa teklifinin referanduma götürülebilmesi için en az 330 milletvekilinin kabul oyu vermesi gerekiyor.

18 maddelik anayasa değişikliği teklifinin Meclis’te 316 sandalyesi bulunan AKP ve 39 sandalyeli MHP’nin oylarıyla hafta boyu sürecek görüşmelerin ardından kabul edilmesi bekleniyor.