50 yılı aşkın siyaset yaşamıyla ülkücü camianın önderliğini yapan Eski Kültür Bakanı, yazar, fikir ve düşünce insanı Namık Kemal Zeybek "Abbas Güçlü İle Genç Bakış'"programında üniversite öğrencileriyle buluştu. Gençlerle fikir ayrılığına düşen ve Türklük tanımında buluşamayan Zeybek MHP'nin neden kan kaybettiğini ve Milliyetçilik söylemlerinin dününü bugününü anlattı.

MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında da çarpıcı bir iddiada bulunan Zeybek'in ifadeleri şöyle: 

"Devlet Bahçeli uzun zamandır benimle görüşmüyor. MHP'lilere siz Bahçeli'den daha akıllısınız sözüne bakmayın mutlaka koalisyona girin dedim. Onlarda bu ülke hükümetsiz bırakılmayacak dedi ama bırakıldı. Bahçeli orada tek adam. Otokrat birisi. Meral Akşener gibi bir siyasetçi kızdın diye birdenbire siyasetin dışına atılır mı? MYK'da fikrimi söyledim diye toplantılara çağrılmaz oldum. Hukuksuzluğa bakın. Kurultay beni seçiyor ama toplantılara çağrılmadım.  

Devlet Bahçeli Ülkücü Asistanlar Derneği Başkanı idi onu da alalım dedim. Tanımıyorum ama böyle bir zat duyuyorum dedim. Ramiz Ongun'un itirazı oldu. Dedi ki "o MİT görevlisidir olmaz". Alpaslan Türkeş bunu bilmiyor mu diye sordum, biliyormuş. ''Onu uzaklaştırırsak bilmediğimiz bir görevli gönderirler ben onu değerlendiriyorum'' dedi. Ben bu hadiseye rağmen MİT'te bizim diye düşündüm. Sonradan şunu anladım bir insanın bir partili olup MİT'te çalışması başka bir şey MİT adına o partiye, o partili gibi görünmesi başka bir şey."