Müzisyen Hilmi Yarayıcı, Beyoğlu Belediye Başkanlığı için CHP'den aday adayı olduğunu açıklayarak, tüm sol partilerle ittifak yapmak istediğini söyledi.

Grup Yorum'da da bir dönem solistlik yapan daha sonra bireysel albümleri de yayınlanan Hilmi Yarayıcı, yaptığı açıklamada, 29 yıldır Beyoğlu'nda oturduğunu belirtti.

16 yıldır da Kasımpaşa Lisesi'nde öğretmenlik yaptığını dile getiren Yarayıcı, öğretmenlikten istifa ettiğini ve adaylığının 10 gün içinde netleşeceğini aktardı.

Beyoğlu'nda, sandığa gitmeyen yaklaşık 40 bin seçmen olduğunu vurgulayan Yarayıcı, "Bu 40 bin seçmenin neredeyse tamamıyla konuştum. Sandığa gelmeye söz verdiler. Ben aday olursam, onları sandığa çekebileceğime inanıyorum. Tüm sol partilerle görüşüyorum. İttifak yapmak, ortak aday olmak istiyorum" dedi.

GEÇ GELEN YORUM

Hilmi Yarayıcı milletvekili genel seçimlerinde de Hatay'dan CHP milletvekili aday adayı olmuştu. Adaylığını da Gürsel Tekin’inle birlikte açıklamıştı. Milletvekilliği adaylığında alt sıralarda yer bulan Yarayıcı, Mehmet Haberal ve Sinan Aygün'ün CHP'de üst sıralarda yer almasını gerekçe göstererek, partiden ve aday adaylığından istifa ettiğini açıklamıştı. Yarayıcı, "Haberal ve Aygün'le aynı çatı altında olmak istemedim" demişti. Sanatçının bu tavrı ‘Geç gelen Yorum’ olarak değerlendirilmişti.

Hilmi Yarayıcı’nın milletvekili adaylığından vaz geçmesine neden olan Mehmet Haberal ve Sinan Aygün’ün CHP’den milletvekili olmaları Yarayıcı’nın belediye başkan adaylığını nasıl etkileyecek önümüzdeki günlerde belli olacak.