AK Parti’de üç dönem milletvekilliği, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı görevlerini yürüten Nihat Ergün, AK Parti’den istifa ettiğini açıkladı.

Özgür Kocaeli’nin haberine göre, Nihat Ergün E-devlet aracılığıyla AK Parti’den istifa etti.

Ergün açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“13 Eylül 2019 tarihinde saat 06.15 itibariyle e- devlet üzerinden Adalet ve Kalkınma Partisi üyeliğinden ayrılmış bulunuyorum. Aile ve arkadaş çevremle yaptığım kapsamlı istişareler sonucunda bu kararı aldım. Şimdiye kadar AK Parti’de birlikte siyaset yaptığımız, ülkemiz ve milletimiz için güzel hizmetler üretme çabası içinde olduğumuz bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Kulislerde Ergün’ün yeni parti çalışmaları yürüten Ali Babacan’ın ekibinde olduğu iddia ediliyor. 2001 yılında AK Parti Kocaeli Kurucu İl Başkanı olan Ergün, 22, 23 ve 24. Dönemlerde AK Parti’den Kocaeli Milletvekili olarak seçildi. 2005’te AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yapan Ergün, 2007’de AK Parti Grup Başkanvekilli oldu. Ergün 60. Hükümet’te (1 Mayıs 2009) Sanayi ve Ticaret Bakanı, 61. Hükümet’te ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görev yaptı.