Hakkında yakalama emri bulunduğu için gözaltına alındığı sırada, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren tweetler attığı suçlamasıyla adliyeye sevk edilen eski AK Parti Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran, tutuklandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a Twitter üzerinden hakaret ettiği suçlamasıyla gözaltına alınan eski AKP milletvekili Feyzi İşbaşaran, karakol çıkışında ve adliye girişinde AKP’lilerin tekme ve yumruklu saldırısına uğradı.

Diken'in haberine göre, AKP’den istifa ettikten sonra sosyal medyada Erdoğan karşıtı mesajlarıyla tanınan İşbaşaran, hakkında çok sayıda şikayet olduğu gerekçesiyle gece gözaltına alınarak Beyoğlu Polis Merkezi’ne getirildi. İşlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye götürülmek için polis aracına bindirilen İşbaşaran, polis merkezi dışında toplanan AKP’lilerin saldırısına uğradı.

İşbaşaran’ın bulunduğu araç yumurta yağmuruna tutulurken, kalabalık aracı yumruklayıp önünü kesmek istedi.

İşbaşaran’a yönelik saldırılar Çağlayan Adliyesi girişinde de sürdü. AKP’li olduğu belirtilen gruptan bir kişinin yumruk attığı İşbaşaran, polis tarafından güçlükle korumaya alındı.

SOSYAL MEDYADAN ERDOĞAN'I ELEŞTİRMİŞTİ

İşbaşaran, twitter hesabı üzerinden attığı mesajlarla Erdoğan'ı eleştirmişti:


AZİZ MİLLET, DEVLET REİSİ’NE SÖVDÜRMEZ'

Erdoğan’ı 'militanca' savunan yazar ve analizmerkezi.com yayın yönetmeni Fatih Tezcan, Twitter hesabından paylaştığı “Aziz millet, Devlet Reisi’ne ve ailesine sövdürmez” mesajıyla İşbaşaran'a yönelik saldırıyı savundu. Tezcan, “İşbaşaran’ın mahkemeden salıverilmesi, telafisi zor güvenlik sorunu oluşturur” sözleriyle aba altından da sopa gösterdi.

2009'DA İSTİFA ETMİŞTİ

Feyzi İşbaşaran, 2009 yılında 'kesin ihraç' talebiyle Müşterek Disiplin Kurulu’na oybirliğiyle sevk edilmiş, aynı yıl 26 Aralık'ta partisinden istifa etmişti.