Hakkari'de, Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) il kongresinde konuşan BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, Kürt halkının silah sevdalısı olmadığını söyleyerek, "İmralı sürecine, Kandil ve tüm Kürt halkı destek veriyor" dedi.

Hakkari Gençlik ve Spor Müdürlüğü Spor Salonu'ndaki kongreye, BDP Hakkari milletvekilleri Adil Kurt ve Esat Canan, BDP MYK üyesi Nejla Yıldırım, BDP'li ilçe belediye başkanları ile yaklaşık 4 bin kişi katıldı.

Sinevizyon gösterisi ve açılış konuşmalarını ardından kürsüye BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan çıktı. Canan, İmralı görüşmelerini çok önemli olduğunu belirterek, barış istenirken operasyonların sürmesinin ise samimiyetsizliğin göstergesi olduğunu söyledi.

'KÜRT HALKI SİLAH SEVDALISI DEĞİL'

Daha sonra kürsüye çıkan BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, kongrenin Hakkari için özgürlük anlamına geldiğini söyledi. Hakkari'de herkesin BDP çatısı altında yer alacağını belirten Kurt, başlatılan İmralı sürecinin önemine dikkat çekti. Kurt, şöyle konuştu:

"Kürt halkı silah sevdalısı değil aksine barıştan yanadır. Biz çözümden yana irademizi ortaya koyuyoruz. Bu işin yolu yöntemi bellidir. Kandildekiler İmralı ve Sayın Öcalan'ı adres gösterdi. Öcalan ile yapılan görüşmeler bizi bağlıyor dediler. Sayın Öcalan bu halkın iradesidir. Eğer barış isteniyorsa sayın Öcalan tek muhataptır. Sayın Öcalan barışın önünü açtı. 30 yıldır mekapları ayaklarından çıkartmayan Kandil, barış için Öcalan'ın adres gösteriyor. Bu saatten sonra Kürtlerin samimiyetini kimse ölçme gafleti içinde olmasın. Bu müzakereler ile Türk, Kürt ve diğer halklar kazanacaktır."

Daha sonra kürsüye 4 ay önce BDP'ye üye olan AKP Hakkari Eski Milletvekili Mustafa Zeydan'ın oğlu Abdullah Zeydan çıktı.

Büyük alkış alan Zeydan, Başbakan Erdoğan'ın geçmişte yanlış siyaset yaptığını hissettiğini belirterek, bundan dolayı BDP'yi seçtiğini söyledi. Cezaevlerindeki açlık grevlerine sessiz kalamadığını belirten Zeydan, "Bu haykırışa kayıtsız kalamadığımdan ve vicdanım beni akan kardeş kanının durması için mücadele eden, Türkiye'nin demokratikleşmesi için mücadele eden BDP'ye katılma onuru yaşatmıştır. Gerçekten evimdeyim, huzurluyum, mutluyum. Kürt halkı olarak bir olmalıyız. Biz bu halka sırtımızı dönemeyiz. Biz bu halka sırtımızı dönersek ne tarih ne de bu halk bizi affedder" dedi.