Bingöl'de AKP'de uzun yıllar il yönetiminde yer alan ve bir dönem belediye meclis üyeliği yapan, AKP'nin politikalarını eleştirerek HDP'ye geçen Asaf Baki, "HDP tehditle oy alıyor" iddialarına karşın, "15-16 yıldır aktif siyaset içerisindeyim. HDP'nin tehditle oy istediğini görmedim. Ama AKP, işle, parayla, ihaleyle insanları tehdit ediyor. 'Sen bana oy vermezsen bu köye yol yapmam' diye halkı tehdit ediyor" dedi.

DİHA'nın haberine göre, eski AKP belediye meclis üyesi Asaf Baki'nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile AKP'lilerin "HDP tehditle oy topluyor" suçlamalarına karşın söyledikleri şöyle:

"15-16 yıldır aktif siyaset içerisindeyim. Ben bir gün görmedim HDP ve devamı olduğu partilerin tehditle oy istediğini. Bunu tespit etmekte mümkün değil. Ancak AKP her zaman tehditle oy istedi ve aldı. AKP, işle, parayla, ihaleyle insanları tehdit ediyor. 'Sen bana oy vermezsen bu köye yol yapmam' diye halkı tehdit ediyor."

HDP'YE DESTEK ÇAĞRISI

"HDP mazlumun yanındadır, zulmün karşısındadır" diye konuşan Baki, HDP'ye destek vermekte geç kaldıklarını belirterek, "Herkesin HDP'ye destek vermesi lazım. HDP'yi hepimiz istenilen yere taşımalıyız. HDP'nin mecliste kesinlikle olması gerekiyor. HDP meclise gitmezse bu ülke kaosa gider. Bu ülkenin geleceği için, çocuklarımızın geleceği için HDP'nin mecliste olması lazım. Bingöl halkı artık AKP'nin gerçek yüzünü görmelidir ve AKP'nin zulmüne dur demelidir," dedi.